Voeding in de 20e eeuw

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek


Inhoud

Voeding in verandering

Een kaartje voor "De Tentoonstelling voor Voedingsmiddelen" in Amsterdam, 1887.


Nieuwe producten, schakels en regimes 1890-1920

Twee keer per week een groentemarkt in Apeldoorn, eind negentiende eeuw.


Prelude op de consumptiemaatschappij in voor- en tegenspoed 1920-1960


Naar variatie en gemak 1960-1990


Ingrediënten, toevoegingen en transformatie: heil en onheil

Tot in de jaren zestig was huis-aan-huisbezorging het meest gangbare distributiesysteem bij de melkvoorziening.


De witte motor


Verpakking

IJskast voor huishoudelijk gebruik uit de jaren twintig.

Koelen en vriezen

Door muntgeld in een automaat te werpen, konden consumenten glazen kluisdeurtjes openen waarachter zich 'kleine eetwaar' bevond.

Snacks


Voeding opnieuw ter discussie



Actuele thema's op het gebied van Landbouw en voeding