Consumenten en snacks

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
Regel 20: Regel 20:
 
Volgens Unilever waren sociaal-economische verschillen in snackgebruik in Nederland minder geprononceerd dan in Duitsland en Groot-Brittannië. Volgens de onderzoekers was de televisie met het bijbehorende snacken hiervoor verantwoordelijk. Snacks en snacken hadden in Nederland - in tegenstelling tot Duitsland en Engeland - weinig status.  
 
Volgens Unilever waren sociaal-economische verschillen in snackgebruik in Nederland minder geprononceerd dan in Duitsland en Groot-Brittannië. Volgens de onderzoekers was de televisie met het bijbehorende snacken hiervoor verantwoordelijk. Snacks en snacken hadden in Nederland - in tegenstelling tot Duitsland en Engeland - weinig status.  
  
In de jaren zeventig vertaalden onderzoekers de resultaten van marktonderzoeken in ‘consumenteneisen’. Volgens Calvé had de Nederlandse consument een voorkeur voor snacks zonder pittige maar met een neutrale smaak, moesten de [[begrippenlijst#Naturel|naturel]] [[Chips: de aardappelsnack|'''zoutjes''']] een goudbruine kleur hebben en [[Voedingsmiddelen, ingrediënten en andere additieven|'''geen onnatuurlijke, kunstmatige kleuren''']] en moesten zoutjes krokant, vers en niet ongezond zijn en mochten ze niet ‘vullen’ omdat ze anders zouden [[begrippenlijst#Interfereren|interfereren]] met de traditionele hoofdmaaltijden.[[Noten TIN20-3-H9#9-63|<sup>[63]</sup>]]   
+
In de jaren zeventig vertaalden onderzoekers de resultaten van marktonderzoeken in ‘consumenteneisen’. Volgens Calvé had de Nederlandse consument een voorkeur voor snacks zonder pittige maar met een neutrale smaak, moesten de [[begrippenlijst#Naturel|naturel]] [[Chips: de aardappelsnack|'''zoutjes''']] een goudbruine kleur hebben en [[Voedingsmiddelen, ingrediënten en toevoegingen|'''geen onnatuurlijke, kunstmatige kleuren''']] en moesten zoutjes krokant, vers en niet ongezond zijn en mochten ze niet ‘vullen’ omdat ze anders zouden [[begrippenlijst#Interfereren|interfereren]] met de traditionele hoofdmaaltijden.[[Noten TIN20-3-H9#9-63|<sup>[63]</sup>]]   
  
  

Huidige versie van 17 apr 2008 om 13:46