Experimenten met vleesvervangers

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 9: Regel 9:
 
'''Geen koppeling aan echt vlees'''
 
'''Geen koppeling aan echt vlees'''
  
Unilevers R&D-programma betreffende plantaardige proteïne was aanvankelijk vooral gericht op de [[begrippenlijst#Substitutie|substitutie]] van vlees, maar ook de mogelijke verwerking van PPP in [[Snacks met een hoge voedingswaarde|'''snacks ''']] speelde een rol. Het Unilever Research Laboratory te Colworth werkte aan PPP-vleesvervangers in processed meats als luncheon meat en patés. De keuze voor processed meats was gebaseerd op de marketingoverweging dat PPP in eerste instantie niet gekoppeld mocht worden aan echt vlees.  
+
Unilevers R&D-programma betreffende plantaardige proteïne was aanvankelijk vooral gericht op de [[begrippenlijst#Substitutie|substitutie]] van vlees, maar ook de mogelijke verwerking van PPP in [[Snacks met een hoge voedingswaarde|'''snacks ''']] speelde een rol. Het Unilever Research Laboratory te Colworth werkte aan PPP-vleesvervangers in [[Begrippenlijst#Processed-meat|processed meats]] als luncheon meat en patés. De keuze voor processed meats was gebaseerd op de marketingoverweging dat PPP in eerste instantie niet gekoppeld mocht worden aan echt vlees.  
  
 
Unilever had leergeld betaald met de [[De Nederlandse margarine industrie een eigenaardige ontwikkeling|'''koppeling van margarine aan boter''']] in het verleden, waardoor margarine het aureool had gekregen van goedkoop botersubstituut en als [[De Boterwet van 1889|'''namaakboter''']]. Dit wilde men met PPP voorkomen. Indien processed meats met PPP een succes zouden worden, wilde Unilever daarna overgaan op de productie van andere plantaardige proteïneproducten.  
 
Unilever had leergeld betaald met de [[De Nederlandse margarine industrie een eigenaardige ontwikkeling|'''koppeling van margarine aan boter''']] in het verleden, waardoor margarine het aureool had gekregen van goedkoop botersubstituut en als [[De Boterwet van 1889|'''namaakboter''']]. Dit wilde men met PPP voorkomen. Indien processed meats met PPP een succes zouden worden, wilde Unilever daarna overgaan op de productie van andere plantaardige proteïneproducten.  

Versie op 17 apr 2008 09:47