Fusion ofwel cuisine sauvage

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
Regel 10: Regel 10:
  
 
[[Afbeelding:TIN20III_blz371.jpg|thumb|right|390px|John Halvemaan (1949), meesterkok.]]
 
[[Afbeelding:TIN20III_blz371.jpg|thumb|right|390px|John Halvemaan (1949), meesterkok.]]
''Veel apparatuur in de keuken is erg verbeterd. Gekoelde werkbanken had ik vroeger niet. En de ovens zijn nu veel uitgebreider. Daar kan je mee bakken, stomen, combineren, garen. Hij heeft geloof ik 39 mogelijkheden. Verder had ik vroeger een [[begrippenlijst#Cutter|cutter]] om puree te maken, maar dat waren grote bakken en dat werd nooit echt fijn. Nu heb ik allerhande [[begrippenlijst#Blender|blenders]] en staafmixers die alle gewenste structuren kunnen maken. We hebben ook een [[begrippenlijst#Vacuum|vacuümmachine]] gekregen en daarmee raakte de techniek van het [[begrippenlijst#sous-vide|sous-vide koken]] helemaal in. Dus voedsel op lage temperatuur in plastic zakken voorgaren waardoor alle smaken behouden blijven. Tegelijkertijd blijft het zo langer houdbaar.''  
+
''Veel apparatuur in de keuken is erg verbeterd. Gekoelde werkbanken had ik vroeger niet. En de ovens zijn nu veel uitgebreider. Daar kan je mee bakken, stomen, combineren, garen. Hij heeft geloof ik 39 mogelijkheden. Verder had ik vroeger een [[begrippenlijst#Cutter|cutter]] om puree te maken, maar dat waren grote bakken en dat werd nooit echt fijn. Nu heb ik allerhande [[begrippenlijst#Blender|blenders]] en staafmixers die alle gewenste structuren kunnen maken. We hebben ook een [[begrippenlijst#Vacuum|vacuümmachine]] gekregen en daarmee raakte de techniek van het [[begrippenlijst#sous-vide|sous-vide]] koken helemaal in. Dus voedsel op lage temperatuur in plastic zakken voorgaren waardoor alle smaken behouden blijven. Tegelijkertijd blijft het zo langer houdbaar.''  
  
  

Huidige versie van 17 apr 2008 om 15:42