Noten TIN20-3-H10
Van Techniek in Nederland
Regel 11: | Regel 11: | ||
*<div id=10-7>[7] Patroon verwijst naar de regelmaat van (gezamenlijk gedeeld) tafelgedrag van huishoudens, ingebed in regio’s, religies, klassen en naties.</div> | *<div id=10-7>[7] Patroon verwijst naar de regelmaat van (gezamenlijk gedeeld) tafelgedrag van huishoudens, ingebed in regio’s, religies, klassen en naties.</div> | ||
*<div id=10-8>[8] E.M. de Wolf, 'Hoe meer maaltijden, hoe gezonder?', Voeding 56 (1995) 7/8, 24-26; A.Stafleu, M.Kuilman, 'Een trend met positieve en negatieve gezondheidsaspecten', Voeding 59 (1998) 7/8, 19-23; A.Stafleu, M. Kuilman, J.H. den Breeijen, 'Consumptie van tussendoortjes: op vele punten verschiIlen', Voeding 59 (1998) 19-22.</div> | *<div id=10-8>[8] E.M. de Wolf, 'Hoe meer maaltijden, hoe gezonder?', Voeding 56 (1995) 7/8, 24-26; A.Stafleu, M.Kuilman, 'Een trend met positieve en negatieve gezondheidsaspecten', Voeding 59 (1998) 7/8, 19-23; A.Stafleu, M. Kuilman, J.H. den Breeijen, 'Consumptie van tussendoortjes: op vele punten verschiIlen', Voeding 59 (1998) 19-22.</div> | ||
− | *<div id=10-9>[9] ‘Biotechnologie is het gebruik van levende cellen of onderdelen daarvan voor de produktie van stoffen op technische schaal’, Karel van Dam, ‘Wat is biotechnologie?’, R.van Dam-Mieras (red.), Eten en weten. Moderne biotechnologie en voedselproductie ( | + | *<div id=10-9>[9] ‘Biotechnologie is het gebruik van levende cellen of onderdelen daarvan voor de produktie van stoffen op technische schaal’, Karel van Dam, ‘Wat is biotechnologie?’, R.van Dam-Mieras (red.), Eten en weten. Moderne biotechnologie en voedselproductie (Heerlen 1991) 13.</div> |
− | *<div id=10-10>[10] E.J.Kok, M.Y.Noordam, H.P.J.M.Notebom, Marktintroductie van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen, Voeding 57 (1996) 7/8, 20-23.</div> | + | *<div id=10-10>[10] E.J. Kok, M.Y. Noordam, H.P.J.M. Notebom, Marktintroductie van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen, Voeding 57 (1996) 7/8, 20-23.</div> |
− | *<div id=10-11>[11] Th.Ockhuizen, Verandering in het conceptuele denken over voedsel en voeding, Voeding 55 (1994) 1, 8-10</div> | + | *<div id=10-11>[11] Th.Ockhuizen, Verandering in het conceptuele denken over voedsel en voeding, Voeding 55 (1994) 1, 8-10.</div> |
− | *<div id=10-12>[12] het maken van natuuridentieke aromastoffen is zo kostbaar, dat Quest overschakelt op ‘biogenese’, dat wil zeggen het imitatie van het natuurlijke produktieproces met behulpvan enzymen of complete micro-organismen, zie: J.van Kasteren, Biotechnologie | + | *<div id=10-12>[12] het maken van natuuridentieke aromastoffen is zo kostbaar, dat Quest overschakelt op ‘biogenese’, dat wil zeggen het imitatie van het natuurlijke produktieproces met behulpvan enzymen of complete micro-organismen, zie: J.van Kasteren, 'Biotechnologie steeds belangrijker voor Quest International', Voeding 55 (1994) 5-8.</div> |
*<div id=10-13>[13] A.J.van Ooyen, Biotechnologie en voeding, in: A.P.den Hartog, A.van der Heijden e.a., Nieuwe voedingsmiddelen. Biotechnologie, novel en functional foods, (Utrecht 1994), 29-37.</div> | *<div id=10-13>[13] A.J.van Ooyen, Biotechnologie en voeding, in: A.P.den Hartog, A.van der Heijden e.a., Nieuwe voedingsmiddelen. Biotechnologie, novel en functional foods, (Utrecht 1994), 29-37.</div> | ||
*<div id=10-14>[14] Oskar de Kuijer, Leo Jansen e.a. (red.), DTO Sleutel Voeden. Spectrum van een duurzame voedselvoorziening. Rapport van het Interdepartementaal Onderzoeksprogramma Duurzame Technologische Ontwikkeling (DTO) (Den Haag 1997).</div> | *<div id=10-14>[14] Oskar de Kuijer, Leo Jansen e.a. (red.), DTO Sleutel Voeden. Spectrum van een duurzame voedselvoorziening. Rapport van het Interdepartementaal Onderzoeksprogramma Duurzame Technologische Ontwikkeling (DTO) (Den Haag 1997).</div> | ||
Regel 23: | Regel 23: | ||
*<div id=10-19>[19] W.J.Gerritsen, Betrokkenheid bij productie van voedsel continu in kaart gebracht, Voeding 59 (1998)1/2, 8-10.</div> | *<div id=10-19>[19] W.J.Gerritsen, Betrokkenheid bij productie van voedsel continu in kaart gebracht, Voeding 59 (1998)1/2, 8-10.</div> | ||
*<div id=10-20>[20] Trouw, 24 mei 2000, 7.</div> | *<div id=10-20>[20] Trouw, 24 mei 2000, 7.</div> | ||
− | *<div id=10-21>[21] Het onderstaande is deels gebaseerd op H. van den Belt, H.te Mollder, N. Aarts., Functional foods. Van dilemma naar beleid (Wageningen 1999); G.J.Schaafsma, Een nieuwe voedingsfilosofie: functional foods, A.P.den Hartog, A.v.d. Heijden e.a., Nieuwe | + | *<div id=10-21>[21] Het onderstaande is deels gebaseerd op H. van den Belt, H.te Mollder, N. Aarts., Functional foods. Van dilemma naar beleid (Wageningen 1999); G.J.Schaafsma, Een nieuwe voedingsfilosofie: functional foods, A.P. den Hartog, A. v.d. Heijden e.a., Nieuwe Voedingsmiddelen (Utrecht 1994) en diverse artikelen over het onderwerp in Voeding, 1994-1999.</div> |
− | *<div id=10-22>[22] Zie Special | + | *<div id=10-22>[22] Zie Special Klinische Voeding, Voeding 57 (1996); Cora Jonkers, Fred Prins en Hans Sauerein, ‘Optimale Voeding als concept ontwikkeld’, Voeding Nu 2 (2000) 1, 15-18; Europese consensus over dieetvoeding voor medisch gebruik kwam uiteindelijk tot stand door de Richtlijn 1999//21/EG, Koninklijke Numico, Eén Europese wetgeving medische dieetvoeding, Voeding Nu 1 (1999) 10, 26-30.</div> |
*<div id=10-23>[23] H. van den Belt e.a., Functional foods (1999), 65-85.</div> | *<div id=10-23>[23] H. van den Belt e.a., Functional foods (1999), 65-85.</div> | ||
*<div id=10-24>[24] Over hygiëne, vgl. ‘Voedselveiligheid in de keten’, symposium op 20 juni 2000, georganiseerd door de Keuringsdienst van Waren en het vakblad Voedingsmiddelentechnologie.</div> | *<div id=10-24>[24] Over hygiëne, vgl. ‘Voedselveiligheid in de keten’, symposium op 20 juni 2000, georganiseerd door de Keuringsdienst van Waren en het vakblad Voedingsmiddelentechnologie.</div> |