De verwerking van vitamines in voedingsmiddelen

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 1: Regel 1:
'''Wetenschappelijke interesse'''
+
'''Wetenschappelijke opwinding'''
  
 
Aan het eind van de jaren dertig was een algemeen aanvaarde indeling gemaakt in water- en vetoplosbare [[begrippenlijst#Vitamines|vitamines]] en waren, naast B-vitamines, ook de werkingen en de structuurformules bekend van de vitamines A (in 1913 aangetoond in boter en eigeel), C en D. Door toediening van deze stoffen konden onder armere en slecht gevoede bevolkingsgroepen veel voorkomende gebreksziekten als scheurbuik, [[begrippenlijst#Rachitis|
 
Aan het eind van de jaren dertig was een algemeen aanvaarde indeling gemaakt in water- en vetoplosbare [[begrippenlijst#Vitamines|vitamines]] en waren, naast B-vitamines, ook de werkingen en de structuurformules bekend van de vitamines A (in 1913 aangetoond in boter en eigeel), C en D. Door toediening van deze stoffen konden onder armere en slecht gevoede bevolkingsgroepen veel voorkomende gebreksziekten als scheurbuik, [[begrippenlijst#Rachitis|

Versie op 27 sep 2007 17:13