De accijnskwestie
Van Techniek in Nederland
Regel 12: | Regel 12: | ||
Ongeveer vanaf het midden van de jaren veertig probeerden brouwers dan ook om in ons land eveneens 'naar de Beijersche wijze bewerkt bier' te brouwen. Er moeten [[Het Beiers bier in Nederland|''''Beijersche brouwerijen'''']] in Groningen, Arnhem en enkele plaatsen in Noord-Brabant zijn geweest, maar echt goed lukken wilde het niet.[[Noten TIN19-1-H6#6-45|<sup>[45]</sup>]] | Ongeveer vanaf het midden van de jaren veertig probeerden brouwers dan ook om in ons land eveneens 'naar de Beijersche wijze bewerkt bier' te brouwen. Er moeten [[Het Beiers bier in Nederland|''''Beijersche brouwerijen'''']] in Groningen, Arnhem en enkele plaatsen in Noord-Brabant zijn geweest, maar echt goed lukken wilde het niet.[[Noten TIN19-1-H6#6-45|<sup>[45]</sup>]] | ||
− | Behalve enige ervaring met deze werkwijze, was immers de [[Koeling in de Nederlandse brouwerijen|'''temperatuur''']] van belang. Die moest op één of andere manier voldoende laag worden gehouden voor ondergisting, hetzij met ijs of sneeuw, hetzij door lage buitentemperaturen. | + | Behalve enige ervaring met deze werkwijze, was immers de [[Koeling in de Nederlandse brouwerijen|'''temperatuur''']] van belang. Die moest op één of andere manier voldoende laag worden gehouden voor [[De traditionele brouwmethode|'''ondergisting''']], hetzij met ijs of sneeuw, hetzij door lage buitentemperaturen. |