Levendige wormen en ander ongerief

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 62: Regel 62:
 
Feltmann had al eerder laten blijken dat hij het zeer betreurde zo weinig van de werking van de gist af te weten. Intuïtief begreep de brouwer dat dit gebrek aan kennis een oplossing van de problemen met de bedorven brouwsels in de weg stond.  
 
Feltmann had al eerder laten blijken dat hij het zeer betreurde zo weinig van de werking van de gist af te weten. Intuïtief begreep de brouwer dat dit gebrek aan kennis een oplossing van de problemen met de bedorven brouwsels in de weg stond.  
  
Het per [[Transportrevolutie in de tweede helft van de 19e eeuw|'''spoor''']] opsturen van biergist ging vaak met grote problemen gepaard. De gist moest eigenlijk gekoeld werden vervoerd, maar dat was bij zendingen uit Duitsland in verband met de reistijd en de douaneformaliteiten niet goed mogelijk. Regelmatig moesten dan ook partijen onbruikbare gist bij het afval worden gegooid.  
+
Het per [[Transportrevolutie in de tweede helft van de 19 e eeuw|'''spoor''']] opsturen van biergist ging vaak met grote problemen gepaard. De gist moest eigenlijk gekoeld werden vervoerd, maar dat was bij zendingen uit Duitsland in verband met de reistijd en de douaneformaliteiten niet goed mogelijk. Regelmatig moesten dan ook partijen onbruikbare gist bij het afval worden gegooid.  
  
 
In de jaren tachtig werd van verschillende zijden naar een oplossing van het voor de brouwers kostbare probleem van de mislukte brouwsels gezocht. Men experimenteerde onder andere met het toevoegen van extra [[begrippenlijst#Koolzuur|koolzuur]]. Dit was echter weinig bevorderlijk voor de smaak.  
 
In de jaren tachtig werd van verschillende zijden naar een oplossing van het voor de brouwers kostbare probleem van de mislukte brouwsels gezocht. Men experimenteerde onder andere met het toevoegen van extra [[begrippenlijst#Koolzuur|koolzuur]]. Dit was echter weinig bevorderlijk voor de smaak.  

Versie op 8 nov 2007 15:22