Revolutionaire veranderingen in de levensmiddelenproductie
Van Techniek in Nederland
Regel 19: | Regel 19: | ||
Fabrikanten stelden in advertenties dat ze de huisvrouw ‘de helpende hand wilden reiken’ en haar ‘zowel tijd als geld besparen’, bijvoorbeeld door het maken van droge soep.[[Noten TIN20-3-H4#4-26|<sup>[26]</sup>]] | Fabrikanten stelden in advertenties dat ze de huisvrouw ‘de helpende hand wilden reiken’ en haar ‘zowel tijd als geld besparen’, bijvoorbeeld door het maken van droge soep.[[Noten TIN20-3-H4#4-26|<sup>[26]</sup>]] | ||
+ | |||
De ontwikkeling van [[begrippenlijst#Processed-foods|processed foods]] of [[Gist, zetmelen en enzymen|'''instant-producten''']] als voorgekookte granen en zetmelen breidde zich sterk uit. | De ontwikkeling van [[begrippenlijst#Processed-foods|processed foods]] of [[Gist, zetmelen en enzymen|'''instant-producten''']] als voorgekookte granen en zetmelen breidde zich sterk uit. | ||
− | De kooktijd van graan- en meelproducten werd steeds verder teruggebracht door diverse technieken van scheiden (tussen beter en slechter verteerbare delen van de graankorrel) en voorgaren (koken, stomen, bakken, roosteren, extruderen). Saroma (van Van Nelle), [[begrippenlijst#Instant pudding|instant pudding]] zonder koken, Brinta, ‘gaar in het pak’, en Lassie toverrijst waren resultaten van een dergelijke behandeling.[[Noten TIN20-3-H4#4-27|<sup>[27]</sup>]] | + | De kooktijd van graan- en meelproducten werd steeds verder teruggebracht door diverse technieken van scheiden (tussen beter en slechter verteerbare delen van de graankorrel) en voorgaren (koken, stomen, bakken, roosteren, extruderen). Saroma (van Van Nelle), [[begrippenlijst#Instant-pudding|instant pudding]] zonder koken, Brinta, ‘gaar in het pak’, en Lassie toverrijst waren resultaten van een dergelijke behandeling.[[Noten TIN20-3-H4#4-27|<sup>[27]</sup>]] |