De kwaliteit van de consumptiemelk
Van Techniek in Nederland
Regel 18: | Regel 18: | ||
'''Geen gevitamineerde melk of toevoeging anti-oxdanten''' | '''Geen gevitamineerde melk of toevoeging anti-oxdanten''' | ||
− | |||
In de jaren dertig kwam naast de bacteriologische kwaliteit ook de voedingswaarde van melk in het centrum van de belangstelling te staan op het moment dat meer bekend werd over de ‘[[begrippenlijst#Labiel|hittelabiliteit]]’ van vitamines. Bij sterilisatie, condensatie en de productie van melkpoeder werd de melk langdurig verhit of blootgesteld aan intensief contact met de lucht. Vitamines [[begrippenlijst#Oxideren|oxideerden]] hierdoor; vooral vitamine C was hiervoor gevoelig.[[Noten TIN20-3-H6#6-17|<sup>[17]</sup>]] | In de jaren dertig kwam naast de bacteriologische kwaliteit ook de voedingswaarde van melk in het centrum van de belangstelling te staan op het moment dat meer bekend werd over de ‘[[begrippenlijst#Labiel|hittelabiliteit]]’ van vitamines. Bij sterilisatie, condensatie en de productie van melkpoeder werd de melk langdurig verhit of blootgesteld aan intensief contact met de lucht. Vitamines [[begrippenlijst#Oxideren|oxideerden]] hierdoor; vooral vitamine C was hiervoor gevoelig.[[Noten TIN20-3-H6#6-17|<sup>[17]</sup>]] |