Voeding in de 20e eeuw
Van Techniek in Nederland
Regel 3: | Regel 3: | ||
===Voeding in verandering=== | ===Voeding in verandering=== | ||
− | [[afbeelding:05_G357_V_1_1c1.JPG|thumb| | + | [[afbeelding:05_G357_V_1_1c1.JPG|thumb|350px|right|Een kaartje voor "De Tentoonstelling voor Voedingsmiddelen" in Amsterdam, 1887.]] |
*[[Voeding in de 19e eeuw]] | *[[Voeding in de 19e eeuw]] | ||
Regel 15: | Regel 15: | ||
===Nieuwe producten, schakels en regimes 1890-1920=== | ===Nieuwe producten, schakels en regimes 1890-1920=== | ||
− | [[Afbeelding:05_G357_V_1_1.JPG|thumb| | + | [[Afbeelding:05_G357_V_1_1.JPG|thumb|350px|right|Twee keer per week een groentemarkt in Apeldoorn, eind negentiende eeuw.]] |
*[[Industrialisering van voedsel: brood, koek en banket]] | *[[Industrialisering van voedsel: brood, koek en banket]] | ||
*[[Industrialisering van de voedselproductie: oliën, vetten en margarine]] | *[[Industrialisering van de voedselproductie: oliën, vetten en margarine]] | ||
Regel 63: | Regel 63: | ||
*[[Onbehagen onder consumenten over de samenstelling van voedsel]] | *[[Onbehagen onder consumenten over de samenstelling van voedsel]] | ||
− | [[Afbeelding:05_G357_V_6_9.JPG|thumb| | + | [[Afbeelding:05_G357_V_6_9.JPG|thumb|350px|right|Tot in de jaren zestig was huis-aan-huisbezorging het meest gangbare distributiesysteem bij de melkvoorziening.]] |
Regel 87: | Regel 87: | ||
*[[Wegwerpverpakkingen]] | *[[Wegwerpverpakkingen]] | ||
*[[Frisdranken]] | *[[Frisdranken]] | ||
− | [[Afbeelding:05_G357_V_8_4.JPG|thumb| | + | [[Afbeelding:05_G357_V_8_4.JPG|thumb|300px|right|IJskast voor huishoudelijk gebruik uit de jaren twintig.]] |
===Koelen en vriezen=== | ===Koelen en vriezen=== |