Chips: de aardappelsnack
Van Techniek in Nederland
Regel 43: | Regel 43: | ||
Aanvankelijk leken de sticks dan ook aan te slaan. Kort na de introductie verkochten winkels 7000 zakken per week. Binnen een paar weken was de verkoop echter dramatisch gedaald tot 2500 per week. Om de achterliggende redenen te begrijpen, namen marktonderzoekers drie maanden na de introductie zeshonderd interviews af met huisvrouwen. De resultaten verrasten de ontwikkelaars. Zo bleken de Rotterdamse huisvrouwen de reformed sticks geen snacks te noemen maar zoutjes en de reformed chips niet als nieuwe soort chips te beschouwen. Bovendien vonden de huisvrouwen dat de sticks er niet smakelijk uitzagen, kleverig en vet waren en niet lekker smaakten. | Aanvankelijk leken de sticks dan ook aan te slaan. Kort na de introductie verkochten winkels 7000 zakken per week. Binnen een paar weken was de verkoop echter dramatisch gedaald tot 2500 per week. Om de achterliggende redenen te begrijpen, namen marktonderzoekers drie maanden na de introductie zeshonderd interviews af met huisvrouwen. De resultaten verrasten de ontwikkelaars. Zo bleken de Rotterdamse huisvrouwen de reformed sticks geen snacks te noemen maar zoutjes en de reformed chips niet als nieuwe soort chips te beschouwen. Bovendien vonden de huisvrouwen dat de sticks er niet smakelijk uitzagen, kleverig en vet waren en niet lekker smaakten. | ||
− | Unilever was niet blij met deze onderzoeksresultaten. Enerzijds klaagden de betrokkenen over de wisselende stemmingen van consumenten, maar anderzijds moesten ze erkennen dat de smaak en het vetgehalte van de reformed stick niet waren verbeterd in de periode tussen de twee consumententests. | + | Unilever was niet blij met deze onderzoeksresultaten. Enerzijds klaagden de betrokkenen over de [[Consumenten en snacks|'''wisselende stemmingen van consumenten''']], maar anderzijds moesten ze erkennen dat de smaak en het vetgehalte van de reformed stick niet waren verbeterd in de periode tussen de twee consumententests. |
Tijdens een evaluatie werd geconcludeerd dat het nieuwe product te snel op de markt was gebracht en dat het productieproces verbeterd moest worden om het vetgehalte van de chips terug te brengen. Tevens bleken de sticks een beperkte houdbaarheid te hebben: drie maanden in plaats van de gegarandeerde zes maanden, hetgeen een ingrijpende en kostbare verbetering van de verpakking noodzakelijk maakte. | Tijdens een evaluatie werd geconcludeerd dat het nieuwe product te snel op de markt was gebracht en dat het productieproces verbeterd moest worden om het vetgehalte van de chips terug te brengen. Tevens bleken de sticks een beperkte houdbaarheid te hebben: drie maanden in plaats van de gegarandeerde zes maanden, hetgeen een ingrijpende en kostbare verbetering van de verpakking noodzakelijk maakte. |