Consumenten en snacks
Van Techniek in Nederland
Regel 20: | Regel 20: | ||
Volgens Unilever waren sociaal-economische verschillen in snackgebruik in Nederland minder geprononceerd dan in Duitsland en Groot-Brittannië. Volgens de onderzoekers was de televisie met het bijbehorende snacken hiervoor verantwoordelijk. Snacks en snacken hadden in Nederland - in tegenstelling tot Duitsland en Engeland - weinig status. | Volgens Unilever waren sociaal-economische verschillen in snackgebruik in Nederland minder geprononceerd dan in Duitsland en Groot-Brittannië. Volgens de onderzoekers was de televisie met het bijbehorende snacken hiervoor verantwoordelijk. Snacks en snacken hadden in Nederland - in tegenstelling tot Duitsland en Engeland - weinig status. | ||
− | In de jaren zeventig vertaalden onderzoekers de resultaten van marktonderzoeken in ‘consumenteneisen’. Volgens Calvé had de Nederlandse consument een voorkeur voor snacks zonder pittige maar met een neutrale smaak, moesten de [[begrippenlijst#Naturel|naturel]] [[Chips: de aardappelsnack|'''zoutjes''']] een goudbruine kleur hebben en [[Voedingsmiddelen, ingrediënten en | + | In de jaren zeventig vertaalden onderzoekers de resultaten van marktonderzoeken in ‘consumenteneisen’. Volgens Calvé had de Nederlandse consument een voorkeur voor snacks zonder pittige maar met een neutrale smaak, moesten de [[begrippenlijst#Naturel|naturel]] [[Chips: de aardappelsnack|'''zoutjes''']] een goudbruine kleur hebben en [[Voedingsmiddelen, ingrediënten en toevoegingen|'''geen onnatuurlijke, kunstmatige kleuren''']] en moesten zoutjes krokant, vers en niet ongezond zijn en mochten ze niet ‘vullen’ omdat ze anders zouden [[begrippenlijst#Interfereren|interfereren]] met de traditionele hoofdmaaltijden.[[Noten TIN20-3-H9#9-63|<sup>[63]</sup>]] |
Regel 29: | Regel 29: | ||
− | In de jaren tachtig en negentig lag in het marktonderzoek de nadruk op [[Biotechnologie en functional foods|'''‘smaakgroepen’''']], op gebruiksmomenten en op gebruiksplekken om te achterhalen welke snacks door wie waar en wanneer werden gebruikt, hetgeen resulteerde in de ontwikkeling van diverse ontbijt-, lunch-[[Noten TIN20-3-H9#9-65|<sup>[65]</sup>]] , sport-, dessert- en ontspanningssnacks. | + | In de jaren tachtig en negentig lag in het marktonderzoek de nadruk op [[Biotechnologie en functional foods|'''‘smaakgroepen’''']], op gebruiksmomenten en op gebruiksplekken om te achterhalen welke snacks door wie waar en wanneer werden gebruikt, hetgeen resulteerde in de ontwikkeling van diverse ontbijt-, lunch-[[Noten TIN20-3-H9#9-65|<sup>[65]</sup>]] |
+ | , sport-, dessert- en ontspanningssnacks. |