Bestand:TIN19 blz180.jpg

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
 
Regel 1: Regel 1:
 
+
Een kleine, ambachtelijke brouwerij uit het midden van de negentiende eeuw, zoals die met name in Brabant en Limburg veel voorkwamen. De brouwer maakt beslag in de werkkuip. Op de grond voor de kuip liggen drie roergereedschappen. Links de eest met een hoop mout, rechts twee ketels met onder iedere ketel een oven. In de eerste ketel wordt het water verhit dat in de werkkuip wordt gebruikt, in de tweede wordt de wort samen met de hop gekookt. Rechts boven bierketel het koelschip met daaronder de gistkuip. Op de voorgrond enkele gevulde vaten, waarvan het zogeheten bomgat tijdens de nagisting in de kelder open werd gelaten om te voorkomen dat de vaten zouden springen.

Huidige versie van 31 jul 2007 om 13:25

Bestandsgeschiedenis

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie27 jun 2007 14:41Miniatuurafbeelding voor de versie van 27 jun 2007 om 14:41500×360 (307 kB)NCAD (Overleg | bijdragen)