Economische en sociaalculturele invloed op het eetpatroon

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 28: Regel 28:
 
'''Consequenties'''
 
'''Consequenties'''
  
Voor de productie en consumptie van voedsel hadden deze samenhangende demografische, economische en sociaal-culturele veranderingen belangrijke consequenties.  
+
Voor de [[Revolutionaire veranderingen in de levensmiddelenproductie|'''productie en consumptie van voedsel''']] hadden deze samenhangende demografische, economische en sociaal-culturele veranderingen belangrijke consequenties.  
  
 
Veel meer mensen moesten worden gevoed die zelf in steeds mindere mate bijdroegen aan de voortbrenging van dat voedsel en daarmee aangewezen raakten op de voedingsmiddelenindustrie en de detailhandel. Door de sterk toegenomen welvaart konden consumenten zich de vele nieuwe producten gemakkelijker veroorloven. [[Continuïteit en verandering in eetgewoonten|'''Problemen van schaarste waren daarmee opgelost''']], maar ‘tekorten’ veranderden spoedig in ‘tevelen’, met overgewicht, vetzucht en welvaartsziekten als mogelijke consequenties.[[Noten TIN20-3-H4#4-5|<sup>[5]</sup>]]  
 
Veel meer mensen moesten worden gevoed die zelf in steeds mindere mate bijdroegen aan de voortbrenging van dat voedsel en daarmee aangewezen raakten op de voedingsmiddelenindustrie en de detailhandel. Door de sterk toegenomen welvaart konden consumenten zich de vele nieuwe producten gemakkelijker veroorloven. [[Continuïteit en verandering in eetgewoonten|'''Problemen van schaarste waren daarmee opgelost''']], maar ‘tekorten’ veranderden spoedig in ‘tevelen’, met overgewicht, vetzucht en welvaartsziekten als mogelijke consequenties.[[Noten TIN20-3-H4#4-5|<sup>[5]</sup>]]  

Versie op 11 apr 2008 07:46