Verpakking, smaak en bedieningsgemak
Van Techniek in Nederland
Regel 35: | Regel 35: | ||
Meer oog voor de consument alsmede veranderingen in de distributiesfeer stimuleerden de toenemende aandacht voor verpakkingen. Met name de [[Zelfbediening als innovatieknooppunt|'''opkomst van de zelfbedieningswinkel''']] en het hiermee in beeld komen van de keurende en kiezende consument stimuleerden producenten van voedingsmiddelen en de verpakkingsindustrie te streven naar een aantrekkelijker verpakking van het assortiment. | Meer oog voor de consument alsmede veranderingen in de distributiesfeer stimuleerden de toenemende aandacht voor verpakkingen. Met name de [[Zelfbediening als innovatieknooppunt|'''opkomst van de zelfbedieningswinkel''']] en het hiermee in beeld komen van de keurende en kiezende consument stimuleerden producenten van voedingsmiddelen en de verpakkingsindustrie te streven naar een aantrekkelijker verpakking van het assortiment. | ||
− | Uitgangspunt werd dat verpakking zo moest worden ontworpen dat artikelen zichzelf konden verkopen, zonder tussenkomst van de winkelier. Verpakking werd gezien als efficiency-vraagstuk en beschouwd als een integraal onderdeel van het eindproduct. De geschiedenis van de melkverpakking in Nederland illustreert alle haken en ogen die hieraan zaten. | + | Uitgangspunt werd dat verpakking zo moest worden ontworpen dat artikelen zichzelf konden verkopen, zonder tussenkomst van de winkelier. Verpakking werd gezien als efficiency-vraagstuk en beschouwd als een integraal onderdeel van het eindproduct. De [[Melkfles versus melkpak|'''geschiedenis van de melkverpakking''']] in Nederland illustreert alle haken en ogen die hieraan zaten. |