Continuïteit en verandering in eetgewoonten

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
Regel 47: Regel 47:
  
 
Veel hangt naar de mening van de onderzoekers, net als bij maaltijden, af van de samenstelling en kwaliteit. [[Consumenten en snacks|'''Snacks''']] mogen in verband met risico’s op welvaartsziekten onder meer niet te zoet, te vet, te zout of te weinig vezelrijk zijn.[[Noten TIN20-3-H10#10-8|<sup>[8]</sup>]]  
 
Veel hangt naar de mening van de onderzoekers, net als bij maaltijden, af van de samenstelling en kwaliteit. [[Consumenten en snacks|'''Snacks''']] mogen in verband met risico’s op welvaartsziekten onder meer niet te zoet, te vet, te zout of te weinig vezelrijk zijn.[[Noten TIN20-3-H10#10-8|<sup>[8]</sup>]]  
Om deze reden hebben technologen en fabrikanten zich in het laatste decennium van de twintigste eeuw in sterkere mate dan voorheen ten doel gesteld bij de productie van voedsel [[Onbehagen onder consumenten over de samenstelling van voedsel|'''rekening te houden met de gezondheid''']] en te zoeken naar vetvervangers, zoetmiddelen en vezelrijke producten. Onder de noemer van novel foods en functional foods worden innovatieve producten ontworpen, waarvoor tevens nieuwe en intensieve overlegstructuren (een nieuw middenveld!) in het leven zijn geroepen.
+
Om deze reden hebben technologen en fabrikanten zich in het laatste decennium van de twintigste eeuw in sterkere mate dan voorheen ten doel gesteld bij de productie van voedsel [[Onbehagen onder consumenten over de samenstelling van voedsel|'''rekening te houden met de gezondheid''']] en te zoeken naar vetvervangers, zoetmiddelen en vezelrijke producten. Onder de noemer van [[Begrippenlijst#novel-food|novel foods]] en [[Begrippenlijst#Functional-foods|functional foods]] worden innovatieve producten ontworpen, waarvoor tevens nieuwe en intensieve overlegstructuren (een nieuw middenveld!) in het leven zijn geroepen.

Huidige versie van 17 apr 2008 om 14:18