Biotechnologie en functional foods

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 19: Regel 19:
 
Genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen zijn met [[Begrippenlijst#Recombinant|recombinant]]-[[begrippenlijst#DNA|DNA]] -technieken verkregen, dat wil zeggen door doelgerichte transformatie van één of meer erfelijke eigenschappen van micro-organismen, planten of dieren.[[Noten TIN20-3-H10#10-13|<sup>[13]</sup>]] Met name in de agro- en voedingsmiddelenindustrie alsmede de farmaceutische industrie kan deze techniek volgens de ontwikkelaars veel voordelen bieden, zoals vereenvoudiging en kostenverlaging van de productie en geringere belasting voor mens en milieu.  
 
Genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen zijn met [[Begrippenlijst#Recombinant|recombinant]]-[[begrippenlijst#DNA|DNA]] -technieken verkregen, dat wil zeggen door doelgerichte transformatie van één of meer erfelijke eigenschappen van micro-organismen, planten of dieren.[[Noten TIN20-3-H10#10-13|<sup>[13]</sup>]] Met name in de agro- en voedingsmiddelenindustrie alsmede de farmaceutische industrie kan deze techniek volgens de ontwikkelaars veel voordelen bieden, zoals vereenvoudiging en kostenverlaging van de productie en geringere belasting voor mens en milieu.  
  
De techniek zou volgens een toekomstverkenning van de overheid kunnen bijdragen aan een duurzame [[begrippenlijst#Mondiaal|mondiale]] voedselvoorziening in ‘2040’, bijvoorbeeld met de [[Experimenten en vleesvervangers|'''ontwikkeling van vleesvervangers''']], novel protein foods genoemd.[[Noten TIN20-3-H10#10-14|<sup>[14]</sup>]]  
+
De techniek zou volgens een toekomstverkenning van de overheid kunnen bijdragen aan een duurzame [[begrippenlijst#Mondiaal|mondiale]] voedselvoorziening in ‘2040’, bijvoorbeeld met de [[Experimenten met vleesvervangers|'''ontwikkeling van vleesvervangers''']], novel protein foods genoemd.[[Noten TIN20-3-H10#10-14|<sup>[14]</sup>]]  
  
  

Versie op 17 apr 2008 15:10