Noten TIN20-3-H7
Van Techniek in Nederland
Regel 15: | Regel 15: | ||
*<div id=7-11>[11] P. Zwaal, Frisdranken in Nederland. Een twintigste-eeuwse productgeschiedenis (Rotterdam 1993) 30-34.</div> | *<div id=7-11>[11] P. Zwaal, Frisdranken in Nederland. Een twintigste-eeuwse productgeschiedenis (Rotterdam 1993) 30-34.</div> | ||
*<div id=7-12>[12] De Korte, ‘Glas als verpakking van levensmiddelen’, 22.</div> | *<div id=7-12>[12] De Korte, ‘Glas als verpakking van levensmiddelen’, 22.</div> | ||
− | *<div id=7-13>[13] In 1885 produceerden de 15 Nederlandse glasfabrieken 20 miljoen flessen. Ruim een eeuw later maakten 5 bedrijven het 300-voudige aan potten en flessen; J. Soetens, In glas verpakt. Kunst, kitsch en koopmanschap (z.p., 1999). Zie ook J.F. van Oss, 'Glas en</div> | + | *<div id=7-13>[13] In 1885 produceerden de 15 Nederlandse glasfabrieken 20 miljoen flessen. Ruim een eeuw later maakten 5 bedrijven het 300-voudige aan potten en flessen; J. Soetens, In glas verpakt. Kunst, kitsch en koopmanschap (z.p., 1999). Zie ook J.F. van Oss, 'Glas en aardewerk' in J.F. van Oss ed., Warenkennis en technologie (Amsterdam 1927) 317-319.</div> |
*<div id=7-14>[14] Bouw, Van blikslagers, vleesblikken en biervaten, 28.</div> | *<div id=7-14>[14] Bouw, Van blikslagers, vleesblikken en biervaten, 28.</div> | ||
*<div id=7-15>[15] A. de Knecht-van Eekelen en A. van Otterloo, ‘Diffusion of glass preserved food in the Dutch food pattern 1945-1995'in M. Scharer en A. Fenton eds., Food and Material Culture (East Linton East Lothian 1998) 232.</div> | *<div id=7-15>[15] A. de Knecht-van Eekelen en A. van Otterloo, ‘Diffusion of glass preserved food in the Dutch food pattern 1945-1995'in M. Scharer en A. Fenton eds., Food and Material Culture (East Linton East Lothian 1998) 232.</div> |