Noten TIN20-3-H10
Van Techniek in Nederland
Regel 7: | Regel 7: | ||
*<div id=10-3>[3] Voedingsmiddelenjaarboek 1998, Houten 1998 (Keesing Noordervliet BV), 11-48.</div> | *<div id=10-3>[3] Voedingsmiddelenjaarboek 1998, Houten 1998 (Keesing Noordervliet BV), 11-48.</div> | ||
*<div id=10-4>[4] Infotitel Biologische Landbouw, Uitgave van ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, (Den Haag 1999; Een eerlijke kijk op biologische voeding, Consumentenbond (Utrecht en Antwerpen 1999); Hielke van der Meulen, Traditionele streekrecepten. Gastronomisch erfgoed van Nederland (Doetinchem 1998).</div> | *<div id=10-4>[4] Infotitel Biologische Landbouw, Uitgave van ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, (Den Haag 1999; Een eerlijke kijk op biologische voeding, Consumentenbond (Utrecht en Antwerpen 1999); Hielke van der Meulen, Traditionele streekrecepten. Gastronomisch erfgoed van Nederland (Doetinchem 1998).</div> | ||
− | *<div id=10-5>[5] A.C.M.Louwes en W.J.Gerritsen, Landbouwuniversiteit bereidt zich voor op de toekomst, Voeding 58 (1997) 10, 13-16; Connie Engelberts, Het ‘pluis’ van de wetenschapper. Interview met Martijn Katan, Voeding Nu 1 (1999) 4, 13-16; informatie ook ontleend aan </div> | + | *<div id=10-5>[5] A.C.M.Louwes en W.J.Gerritsen, Landbouwuniversiteit bereidt zich voor op de toekomst, Voeding 58 (1997) 10, 13-16; Connie Engelberts, Het ‘pluis’ van de wetenschapper. Interview met Martijn Katan, Voeding Nu 1 (1999) 4, 13-16; informatie ook ontleend aan interview met WCFS-directeur Jo Hautvast op 4-1-2000 door Anneke van Otterloo.</div> |
− | *<div id=10-6>[6] Door menselijke organisaties en technieken is de natuur vergaand beheerst, hetgeen nieuwe afhankelijkheden heeft geschapen, zie J.Goudsblom, Het regime van de tijd, (Amsterdam 1997), 212-214, E. Zahb, Leven met de welvaart. Een sociologische beschouwing (</div> | + | *<div id=10-6>[6] Door menselijke organisaties en technieken is de natuur vergaand beheerst, hetgeen nieuwe afhankelijkheden heeft geschapen, zie J.Goudsblom, Het regime van de tijd, (Amsterdam 1997), 212-214, E. Zahb, Leven met de welvaart. Een sociologische beschouwing (Amsterdam 1962) 92-99.</div> |
− | *<div id=10-7>[7] Patroon verwijst naar de regelmaat van (gezamenlijk gedeeld) tafelgedrag van huishoudens, ingebed in regio’s, religies, klassen en naties</div> | + | *<div id=10-7>[7] Patroon verwijst naar de regelmaat van (gezamenlijk gedeeld) tafelgedrag van huishoudens, ingebed in regio’s, religies, klassen en naties.</div> |
− | *<div id=10-8>[8] E.M. de Wolf, Hoe meer maaltijden, hoe gezonder?, Voeding | + | *<div id=10-8>[8] E.M. de Wolf, 'Hoe meer maaltijden, hoe gezonder?', Voeding 56 (1995) 7/8, 24-26; A.Stafleu, M.Kuilman, 'Een trend met positieve en negatieve gezondheidsaspecten', Voeding 59 (1998) 7/8, 19-23; A.Stafleu, M. Kuilman, J.H. den Breeijen, 'Consumptie van tussendoortjes: op vele punten verschiIlen', Voeding 59 (1998) 19-22.</div> |
*<div id=10-9>[9] ‘Biotechnologie is het gebruik van levende cellen of onderdelen daarvan voor de produktie van stoffen op technische schaal’, Karel van Dam, ‘Wat is biotechnologie?’, R.van Dam-Mieras (red.), Eten en weten. Moderne biotechnologie en voedselproductie (Heerl</div> | *<div id=10-9>[9] ‘Biotechnologie is het gebruik van levende cellen of onderdelen daarvan voor de produktie van stoffen op technische schaal’, Karel van Dam, ‘Wat is biotechnologie?’, R.van Dam-Mieras (red.), Eten en weten. Moderne biotechnologie en voedselproductie (Heerl</div> | ||
*<div id=10-10>[10] E.J.Kok, M.Y.Noordam, H.P.J.M.Notebom, Marktintroductie van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen, Voeding 57 (1996) 7/8, 20-23.</div> | *<div id=10-10>[10] E.J.Kok, M.Y.Noordam, H.P.J.M.Notebom, Marktintroductie van genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen, Voeding 57 (1996) 7/8, 20-23.</div> |