Koeling in de Nederlandse brouwerijen

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 71: Regel 71:
  
  
kan men zeggen dat de invoering van koelapparatuur het grootbedrijf in de biernijverheid mogelijk maakte.[[Noten TIN19-1-H6#6-88|<sup>[88]</sup>]]  
+
kan men zeggen dat de invoering van koelapparatuur het [[Het Beiers bier in Nederland|'''grootbedrijf in de biernijverheid'''] mogelijk maakte.[[Noten TIN19-1-H6#6-88|<sup>[88]</sup>]]  
  
 
Bij dit laatste moet dan echter wel worden opgemerkt dat dit slechts gold voor de brouwers die over de financiële middelen konden beschikken om een koelmachine aan te schaffen. Voor veel ambachtelijk werkende, meestal bovengistend brouwende kleine ondernemers was dit niet weggelegd.  
 
Bij dit laatste moet dan echter wel worden opgemerkt dat dit slechts gold voor de brouwers die over de financiële middelen konden beschikken om een koelmachine aan te schaffen. Voor veel ambachtelijk werkende, meestal bovengistend brouwende kleine ondernemers was dit niet weggelegd.  

Versie op 1 nov 2007 18:19