Levendige wormen en ander ongerief

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 2: Regel 2:
  
  
Het bederven van een brouwsel was traditioneel een veel voorkomend probleem bij de bierproductie. In het grote Londense bedrijf van Whitbread, waar bovengistend werd gebrouwen, moest men in de jaren zestig en zeventig van de negentiende eeuw gemiddeld één op de vijf brouwsels weggooien omdat er iets aan mankeerde.[[Noten TIN19-1-H6#6-96|<sup>[96]</sup>]]   
+
Het bederven van een brouwsel was traditioneel een veel voorkomend probleem bij de bierproductie. In het grote Londense bedrijf van Whitbread, waar [[De traditionele brouwmethode|'''bovengistend''']] werd gebrouwen, moest men in de jaren zestig en zeventig van de negentiende eeuw gemiddeld één op de vijf brouwsels weggooien omdat er iets aan mankeerde.[[Noten TIN19-1-H6#6-96|<sup>[96]</sup>]]   
  
 
In de zomermaanden werd niet of zo min mogelijk gebrouwen, om het risico van bederf zo klein mogelijk te maken. In Nederland zal de situatie bij de traditioneel werkende bedrijven waarschijnlijk niet veel beter zijn geweest.  
 
In de zomermaanden werd niet of zo min mogelijk gebrouwen, om het risico van bederf zo klein mogelijk te maken. In Nederland zal de situatie bij de traditioneel werkende bedrijven waarschijnlijk niet veel beter zijn geweest.  

Versie op 8 nov 2007 12:36