Energie en het molenbedrijf
Van Techniek in Nederland
Regel 1: | Regel 1: | ||
− | Brood, hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding, werd in de eerste helft van de negentiende eeuw nog net zo bereid als eeuwen daarvoor, met de hand, met meel van plaatselijk graan dat in de dorps- of stadsmolen gemalen was, met [[Ingredienten|ingrediënten]] en volgens recepten die van streek tot streek van generatie op generatie waren overgeleverd. [[Afbeelding:TIN19_blz70.jpg|thumb|300px|right|Rij korenmolens te Den Haag eind 18e eeuw]] | + | Brood, hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding, werd in de eerste helft van de negentiende eeuw nog net zo bereid als eeuwen daarvoor, met de hand, met meel van plaatselijk graan dat in de dorps- of stadsmolen gemalen was, met [[Begrippenlijst#Ingredienten|ingrediënten]] en volgens recepten die van streek tot streek van generatie op generatie waren overgeleverd. [[Afbeelding:TIN19_blz70.jpg|thumb|300px|right|Rij korenmolens te Den Haag eind 18e eeuw]] |