Assortiment en voedselketen
Van Techniek in Nederland
Regel 17: | Regel 17: | ||
− | [[afbeelding:Figuur_1,1.jpg|thumb| | + | [[afbeelding:Figuur_1,1.jpg|thumb|550px|left|Voedingsmiddelenketen.]] |
De termen assortiment en voedingsmiddelenketen zijn hedendaags; aan het eind van de negentiende eeuw waren ze onbekend. Onder assortiment verstaan we het aanbod van producten die ter beschikking staan van consumenten. Consumenten kiezen (en kopen) artikelen uit het assortiment om zo hun te bereiden of bereide maaltijden samen te stellen. Ze doen dit volgens bepaalde criteria, waardoor ze vorm geven aan maaltijd- en voedselpatronen.[[Noten TIN20-3-H1#1-10|<sup>[10]</sup>]] | De termen assortiment en voedingsmiddelenketen zijn hedendaags; aan het eind van de negentiende eeuw waren ze onbekend. Onder assortiment verstaan we het aanbod van producten die ter beschikking staan van consumenten. Consumenten kiezen (en kopen) artikelen uit het assortiment om zo hun te bereiden of bereide maaltijden samen te stellen. Ze doen dit volgens bepaalde criteria, waardoor ze vorm geven aan maaltijd- en voedselpatronen.[[Noten TIN20-3-H1#1-10|<sup>[10]</sup>]] |