Geur- en smaakstoffen
Van Techniek in Nederland
Regel 13: | Regel 13: | ||
Deze [[Crisis in de relatie producent-consument|'''kritiek''']] is in de laatste decennia van de twintigste eeuw krachtiger geworden en heeft tot nauwkeuriger onderzoek en pogingen tot (internationale) normstelling geleid. Vooral aan de consumptie van kleurstoffen (maar ook aan bepaalde conserveermiddelen en andere additieven) worden [[begrippenlijst#Allergie|allergische]] reacties, gedragsproblemen bij kinderen, [[begrippenlijst#Voedselintolerantie| | Deze [[Crisis in de relatie producent-consument|'''kritiek''']] is in de laatste decennia van de twintigste eeuw krachtiger geworden en heeft tot nauwkeuriger onderzoek en pogingen tot (internationale) normstelling geleid. Vooral aan de consumptie van kleurstoffen (maar ook aan bepaalde conserveermiddelen en andere additieven) worden [[begrippenlijst#Allergie|allergische]] reacties, gedragsproblemen bij kinderen, [[begrippenlijst#Voedselintolerantie| | ||
− | voedselintolerantie]] en andere gezondheidsproblemen toegeschreven, maar veel kennis is nog onzeker en sterk in beweging.[[Noten TIN20-3-H5#5-40|<sup>[40]</sup>]] | + | voedselintolerantie]] en andere gezondheidsproblemen toegeschreven, maar veel kennis is nog onzeker en sterk in beweging. |
+ | [[Noten TIN20-3-H5#5-40|<sup>[40]</sup>]] | ||