De kwaliteit van de consumptiemelk
Van Techniek in Nederland
Regel 27: | Regel 27: | ||
Anders oordeelde ze over de toevoeging van [[Conserveermiddelen, antioxidanten en andere additieven|'''anti-oxidanten''']] ter verbetering van de houdbaarheid. Fabrikanten onderkenden de voordelen hiervan, maar ook deze toevoegingen werden door de overheid niet toegestaan.[[Noten TIN20-3-H6#6-19|<sup>[19]</sup>]] | Anders oordeelde ze over de toevoeging van [[Conserveermiddelen, antioxidanten en andere additieven|'''anti-oxidanten''']] ter verbetering van de houdbaarheid. Fabrikanten onderkenden de voordelen hiervan, maar ook deze toevoegingen werden door de overheid niet toegestaan.[[Noten TIN20-3-H6#6-19|<sup>[19]</sup>]] | ||
− | Deze oordeelde dat aangezien oxidatie en het bijbehorende kwaliteitsverlies van zuivel ontstonden door een gebrekkige distributie, opslag en koeling, en tot een verbetering van deze gebrekkige factoren diende te worden overgegaan. Het ongekoelde bewaren van flessenmelk in een winkeletalage vol in het zonlicht bevorderde [[Begrippenlijst#Oxideren|oxidatieve]] processen. De introductie van kartonnen melkpakken, donkere koelopslag en de gestage groei van de koelketen tussen productie en consumptie in de jaren zestig maakte hieraan een einde. | + | Deze oordeelde dat aangezien oxidatie en het bijbehorende kwaliteitsverlies van zuivel ontstonden door een gebrekkige distributie, opslag en koeling, en tot een verbetering van deze gebrekkige factoren diende te worden overgegaan. Het ongekoelde bewaren van flessenmelk in een winkeletalage vol in het zonlicht bevorderde [[Begrippenlijst#Oxideren|oxidatieve]] processen. De introductie van [[Melkverpakking en melkdistributie|'''kartonnen melkpakken''']], donkere koelopslag en de gestage groei van de koelketen tussen productie en consumptie in de jaren zestig maakte hieraan een einde. |