De kwaliteit van de consumptiemelk
Van Techniek in Nederland
Regel 4: | Regel 4: | ||
'''Bacteriologisch kwaliteitscontroles:''' | '''Bacteriologisch kwaliteitscontroles:''' | ||
− | De industrie ondernam tevens pogingen om het imago van melk als een drank voor kinderen en zieken te veranderen en gezonde volwassenen melk te laten drinken. Kwaliteit en kwaliteitshandhaving waren in dit kader van groot belang, niet alleen voor medici en industrie, maar tevens voor de overheid. Gemeentelijke overheden, die zich in toenemende mate met de volksgezondheid bezighielden, zagen door middel van hun [[Warenwet en vleeskeuringswet|'''Keuringsdiensten van Waren''']] toe op de kwaliteit van melk. De industrie en (lokale) overheden ontwikkelden respectievelijk meetmethoden en verordeningen om de samenstelling en bacteriologische kwaliteit van melk te kunnen beheersen. | + | De industrie ondernam tevens pogingen om het imago van melk als een drank voor kinderen en zieken te veranderen en gezonde volwassenen melk te laten drinken. [[Een wetenschappelijke benadering van het fabricageproces|'''Kwaliteit en kwaliteitshandhaving''']] waren in dit kader van groot belang, niet alleen voor medici en industrie, maar tevens voor de overheid. Gemeentelijke overheden, die zich in toenemende mate met de volksgezondheid bezighielden, zagen door middel van hun [[Warenwet en vleeskeuringswet|'''Keuringsdiensten van Waren''']] toe op de kwaliteit van melk. De industrie en (lokale) overheden ontwikkelden respectievelijk meetmethoden en verordeningen om de samenstelling en bacteriologische kwaliteit van melk te kunnen beheersen. |