Consumptie ijs
Van Techniek in Nederland
Regel 1: | Regel 1: | ||
'''Consumptie-ijs'''[[Noten TIN20-3-H9#9-15|<sup>[15]</sup>]] | '''Consumptie-ijs'''[[Noten TIN20-3-H9#9-15|<sup>[15]</sup>]] | ||
− | De bereiding en verkoop van snacks als gehaktballen, nier- en saucijzenbroodjes en kroketten begon als een ambachtelijke, lokale activiteit van (banket)bakkers en slagers. Consumptie-ijs kende een soortgelijke ontstaansgeschiedenis. Hoewel consumptie-ijs al in de achttiende eeuw te koop was in Nederlandse cafés, zou het pas in de negentiende eeuw populair worden bij de elite voor gebruik tijdens feesten en diners. | + | De bereiding en verkoop van [[Automatieken|'''snacks''']] als gehaktballen, nier- en saucijzenbroodjes en kroketten begon als een ambachtelijke, lokale activiteit van (banket)bakkers en slagers. Consumptie-ijs kende een soortgelijke ontstaansgeschiedenis. Hoewel consumptie-ijs al in de achttiende eeuw te koop was in Nederlandse cafés, zou het pas in de negentiende eeuw populair worden bij de elite voor gebruik tijdens feesten en diners. |