Consumptie ijs

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
Regel 1: Regel 1:
 
'''Consumptie-ijs'''[[Noten TIN20-3-H9#9-15|<sup>[15]</sup>]]
 
'''Consumptie-ijs'''[[Noten TIN20-3-H9#9-15|<sup>[15]</sup>]]
  
De bereiding en verkoop van snacks als gehaktballen, nier- en saucijzenbroodjes en kroketten begon als een ambachtelijke, lokale activiteit van (banket)bakkers en slagers. Consumptie-ijs kende een soortgelijke ontstaansgeschiedenis. Hoewel consumptie-ijs al in de achttiende eeuw te koop was in Nederlandse cafés, zou het pas in de negentiende eeuw populair worden bij de elite voor gebruik tijdens feesten en diners.  
+
De bereiding en verkoop van [[Automatieken|'''snacks''']] als gehaktballen, nier- en saucijzenbroodjes en kroketten begon als een ambachtelijke, lokale activiteit van (banket)bakkers en slagers. Consumptie-ijs kende een soortgelijke ontstaansgeschiedenis. Hoewel consumptie-ijs al in de achttiende eeuw te koop was in Nederlandse cafés, zou het pas in de negentiende eeuw populair worden bij de elite voor gebruik tijdens feesten en diners.  
  
  

Huidige versie van 16 apr 2008 om 13:46