Chips: de aardappelsnack
Van Techniek in Nederland
Regel 28: | Regel 28: | ||
[[Afbeelding:05_G357_V_9_4.JPG|thumb|right|450px|Donker gekleurde chips ogen niet niet aantrekkelijk, wat wordt veroorzaakt door het aanwezige suiker, maar wat tijdens het wassen wordt gereduceerd.]] | [[Afbeelding:05_G357_V_9_4.JPG|thumb|right|450px|Donker gekleurde chips ogen niet niet aantrekkelijk, wat wordt veroorzaakt door het aanwezige suiker, maar wat tijdens het wassen wordt gereduceerd.]] | ||
− | Er werd gewerkt op verschillende fronten: onderzoek, productie en [Media, reclame, marketing|'''marketing''']]. Unilever Research Laboratory te Colworth House in Engeland werd het centrum van de internationale snack R&D, terwijl de marketing en planning bij Van den Bergh & Jurgens Ltd Engeland werd geconcentreerd. De Nederlandse Unileverbedrijven Lucas Aardenburg en Van den Bergh & Jurgens bereidden de productie van aardappelchips voor en zetten consumentenonderzoek op.[[Noten TIN20-3-H9#9-27|<sup>[27]</sup>]] | + | Er werd gewerkt op verschillende fronten: onderzoek, productie en [[Media, reclame, marketing|'''marketing''']]. Unilever Research Laboratory te Colworth House in Engeland werd het centrum van de internationale snack R&D, terwijl de marketing en planning bij Van den Bergh & Jurgens Ltd Engeland werd geconcentreerd. De Nederlandse Unileverbedrijven Lucas Aardenburg en Van den Bergh & Jurgens bereidden de productie van aardappelchips voor en zetten consumentenonderzoek op.[[Noten TIN20-3-H9#9-27|<sup>[27]</sup>]] |
Het verrichte onderzoek wees uit dat er een Nederlandse markt was voor vernieuwde chips. Aardappelchips en patatachtigen domineerden op dat moment de Nederlandse snackmarkt met een marktaandeel van 66%.[[Noten TIN20-3-H9#9-28|<sup>[28]</sup>]] | Het verrichte onderzoek wees uit dat er een Nederlandse markt was voor vernieuwde chips. Aardappelchips en patatachtigen domineerden op dat moment de Nederlandse snackmarkt met een marktaandeel van 66%.[[Noten TIN20-3-H9#9-28|<sup>[28]</sup>]] |