Snacks met een hoge voedingswaarde
Van Techniek in Nederland
Regel 21: | Regel 21: | ||
'''Unilever op de snackmarkt: een terugblik''' | '''Unilever op de snackmarkt: een terugblik''' | ||
− | Unilever begaf zich op de Nederlandse snackmarkt nadat de fundamenten hiervan waren gevormd door kleine, lokale snackbedrijven. Het concern had hoge verwachtingen van de mogelijke afzet van nieuw te ontwikkelen producten voor de snackmarkt. De pogingen van Unilever om de snackmarkt binnen te dringen waren een proces van vallen en opstaan; de Nederlandse snackconsument reageerde telkens anders dan Unilever op basis van haar [[ | + | Unilever begaf zich op de Nederlandse snackmarkt nadat de fundamenten hiervan waren gevormd door kleine, lokale snackbedrijven. Het concern had hoge verwachtingen van de mogelijke afzet van nieuw te ontwikkelen producten voor de snackmarkt. De pogingen van Unilever om de snackmarkt binnen te dringen waren een proces van vallen en opstaan; de Nederlandse snackconsument reageerde telkens anders dan Unilever op basis van haar [[Consumenten en snacks|'''consumenten- en marktonderzoek''']] verwachtte. Dit bleef het geval, ook toen Unilever meer ervaring had opgedaan met de snackmarkt. |
Het beeld over de consument veranderde in de loop van de tijd. Stonden aanvankelijk vooral huisvrouwen centraal, in de jaren zeventig en tachtig ontstond er een meer gedifferentieerd beeld van consumenten. Snacks werden ook in dit opzicht multi [[Begrippenlijst#Textuur|textured]], elke (geprojecteerde) consumentengroep had haar eigen snacks en omgekeerd. | Het beeld over de consument veranderde in de loop van de tijd. Stonden aanvankelijk vooral huisvrouwen centraal, in de jaren zeventig en tachtig ontstond er een meer gedifferentieerd beeld van consumenten. Snacks werden ook in dit opzicht multi [[Begrippenlijst#Textuur|textured]], elke (geprojecteerde) consumentengroep had haar eigen snacks en omgekeerd. |