Bestand:TIN19 blz114.jpg

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
 
Regel 1: Regel 1:
 
+
Doorsnede van een grote machinale roomboterfabriek, omstreeks 1890: 'De melkkannen B worden van den wagen A naar de bascule gedragen en de melk in het vat C gestort en gewogen. Daarna laat men ze in het vat D Ioopen en verder door de buis D en den voorwarmer E in de centrifuge F. Door de stijgbuis G gaat de room in den schuimvanger H, doorloopt het pasteuriseertoestel I en den koeler J en komt zoo door de goot J in de roomtonnen K, in een ander vertrek staande, om, na zuur geworden te zijn, in 0 gekarnd te worden. De afgeroomde melk gaat door de stijgbuis L en de goot L in den schuimvanger M en van hier door het pasteuriseertoestel N en den koeler 0 in het vat P, om na in de kannen R op de bascule S te zijn gewogen, weder aan de leveranciers te worden afgegeven.' Handboek voor den Nederlandschen Landbouw en de Veeteelt, 3e deel, 1895³.

Huidige versie van 31 jul 2007 om 10:45

Bestandsgeschiedenis

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie27 jun 2007 13:34Miniatuurafbeelding voor de versie van 27 jun 2007 om 13:34500×207 (95 kB)NCAD (Overleg | bijdragen)