Bestand:TIN19 blz238.jpg

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
 
Regel 1: Regel 1:
 
+
In de jaren dertig bestonden er tweefabriekstypen voor bietsuiker: het bovenste 'volkomen toestel' verschilde nauwelijks van de werkwijze in de Napoleontische tijd: raspen, persen, kalkwater toevoegen en verwarmen in F, koelen (G) en, uiteindelijk, koken in pan K. Beneden in het gebouw draaiden twee paarden in een rosmolen. De nieuwere methode gebruikte stoom als drijfkracht en warmtebron. Bij M werd het dunne suikersap verhit en ingedikt doordat het langs hete stoompijpen naar beneden liep. Vanuit 0 werd het opgepompt naar de vacuumpan.

Huidige versie van 2 aug 2007 om 09:45

Bestandsgeschiedenis

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie1 aug 2007 17:55Miniatuurafbeelding voor de versie van 1 aug 2007 om 17:55498×500 (327 kB)NCAD (Overleg | bijdragen)