Chips: de aardappelsnack

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
Regel 34: Regel 34:
  
 
Omdat Unilever een directe aanval op de chipsmarkt niet verstandig achtte, zette het concern zijn troeven op de opbouw van een [[Het merkartikel|'''merkbeeld''']] dat moest worden verbonden aan bijzondere, complexe aardappelsnacks. De door Colworth House op basis van aardappelextrusie ontwikkelde ‘[[begrippenlijst#Reformed-potato-sticks|reformed potato sticks]]’ leken daartoe de beste perspectieven te bieden.[[Noten TIN20-3-H9#9-29|<sup>[29]</sup>]]  
 
Omdat Unilever een directe aanval op de chipsmarkt niet verstandig achtte, zette het concern zijn troeven op de opbouw van een [[Het merkartikel|'''merkbeeld''']] dat moest worden verbonden aan bijzondere, complexe aardappelsnacks. De door Colworth House op basis van aardappelextrusie ontwikkelde ‘[[begrippenlijst#Reformed-potato-sticks|reformed potato sticks]]’ leken daartoe de beste perspectieven te bieden.[[Noten TIN20-3-H9#9-29|<sup>[29]</sup>]]  
De reformed sticks konden zich meten met andere aardappelsnacks wat betreft smaak, kleur en vorm, terwijl de prijs ervan lager was dan van klassieke chips aangezien hun productie eenvoudiger was en ze minder aardappelmassa bevatten.  
+
[[een nieuw aspect: genot in voeding|'''De reformed sticks''']] konden zich meten met andere aardappelsnacks wat betreft smaak, kleur en vorm, terwijl de prijs ervan lager was dan van klassieke chips aangezien hun productie eenvoudiger was en ze minder aardappelmassa bevatten.  
  
 
Uit een eerste door Unilever uitgevoerde ‘caravantest’ waaraan 183 Nederlandse huisvrouwen deelnamen, bleek dat 55% van de ondervraagden een voorkeur had voor de reformed sticks vanwege hun geprononceerde smaak en krokantheid.[[Noten TIN20-3-H9#9-30|<sup>[30]</sup>]]  
 
Uit een eerste door Unilever uitgevoerde ‘caravantest’ waaraan 183 Nederlandse huisvrouwen deelnamen, bleek dat 55% van de ondervraagden een voorkeur had voor de reformed sticks vanwege hun geprononceerde smaak en krokantheid.[[Noten TIN20-3-H9#9-30|<sup>[30]</sup>]]  

Huidige versie van 16 apr 2008 om 17:48