De accijnskwestie

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 12: Regel 12:
 
Ongeveer vanaf het midden van de jaren veertig probeerden brouwers dan ook om in ons land eveneens 'naar de Beijersche wijze bewerkt bier' te brouwen. Er moeten [[Het Beiers bier in Nederland|''''Beijersche brouwerijen'''']] in Groningen, Arnhem en enkele plaatsen in Noord-Brabant zijn geweest, maar echt goed lukken wilde het niet.[[Noten TIN19-1-H6#6-45|<sup>[45]</sup>]]   
 
Ongeveer vanaf het midden van de jaren veertig probeerden brouwers dan ook om in ons land eveneens 'naar de Beijersche wijze bewerkt bier' te brouwen. Er moeten [[Het Beiers bier in Nederland|''''Beijersche brouwerijen'''']] in Groningen, Arnhem en enkele plaatsen in Noord-Brabant zijn geweest, maar echt goed lukken wilde het niet.[[Noten TIN19-1-H6#6-45|<sup>[45]</sup>]]   
  
Behalve enige ervaring met deze werkwijze, was immers de [[Koeling in de Nederlandse brouwerijen|'''temperatuur''']] van belang. Die moest op één of andere manier voldoende laag worden gehouden voor ondergisting, hetzij met ijs of sneeuw, hetzij door lage buitentemperaturen.  
+
Behalve enige ervaring met deze werkwijze, was immers de [[Koeling in de Nederlandse brouwerijen|'''temperatuur''']] van belang. Die moest op één of andere manier voldoende laag worden gehouden voor [[De traditionele brouwmethode|'''ondergisting''']], hetzij met ijs of sneeuw, hetzij door lage buitentemperaturen.  
  
  

Versie op 15 okt 2007 14:18