De kwaliteit van de consumptiemelk

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 18: Regel 18:
  
 
'''Geen gevitamineerde melk of toevoeging anti-oxdanten'''
 
'''Geen gevitamineerde melk of toevoeging anti-oxdanten'''
 
  
 
In de jaren dertig kwam naast de bacteriologische kwaliteit ook de voedingswaarde van melk in het centrum van de belangstelling te staan op het moment dat meer bekend werd over de ‘[[begrippenlijst#Labiel|hittelabiliteit]]’ van vitamines. Bij sterilisatie, condensatie en de productie van melkpoeder werd de melk langdurig verhit of blootgesteld aan intensief contact met de lucht. Vitamines [[begrippenlijst#Oxideren|oxideerden]] hierdoor; vooral vitamine C was hiervoor gevoelig.[[Noten TIN20-3-H6#6-17|<sup>[17]</sup>]]  
 
In de jaren dertig kwam naast de bacteriologische kwaliteit ook de voedingswaarde van melk in het centrum van de belangstelling te staan op het moment dat meer bekend werd over de ‘[[begrippenlijst#Labiel|hittelabiliteit]]’ van vitamines. Bij sterilisatie, condensatie en de productie van melkpoeder werd de melk langdurig verhit of blootgesteld aan intensief contact met de lucht. Vitamines [[begrippenlijst#Oxideren|oxideerden]] hierdoor; vooral vitamine C was hiervoor gevoelig.[[Noten TIN20-3-H6#6-17|<sup>[17]</sup>]]  

Versie op 14 apr 2008 16:00