De opmars van de ondergisting

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 42: Regel 42:
  
  
kan men zeggen dat de verbreiding van de [[De traditionele brouwmethode|''ondergistende brouwmethode'']] in Nederland in de eerste plaats werd bepaald door de verandering in smaak. Zoals in het gedicht van [[begrippenlijst#Piet Paaltjens|Piet Paaltjens]] doorklinkt, ondervond het [[Beijeren zet de toon|'''Beiersch Bier''']] eerst bij een deel van de maatschappelijke bovenlaag en later ook in bredere kring grote waardering.  
+
kan men zeggen dat de verbreiding van de [[De traditionele brouwmethode|''ondergistende brouwmethode'']] in Nederland in de eerste plaats werd bepaald door de verandering in smaak. Zoals in het gedicht van [[begrippenlijst#Piet Paaltjens|Piet Paaltjens]] doorklinkt, ondervond het [[Beieren zet de toon|'''Beiersch Bier''']] eerst bij een deel van de maatschappelijke bovenlaag en later ook in bredere kring grote waardering.  
  
 
De wettelijke belemmeringen om in eigen land op een concurrerende wijze kwalitatief goed bier te brouwen, werden aan het eind van de jaren zestig grotendeels opgeruimd. Hierna gingen in Amsterdam de eerste met de laaggistende methode werkende bedrijven van start.  
 
De wettelijke belemmeringen om in eigen land op een concurrerende wijze kwalitatief goed bier te brouwen, werden aan het eind van de jaren zestig grotendeels opgeruimd. Hierna gingen in Amsterdam de eerste met de laaggistende methode werkende bedrijven van start.  

Versie op 25 okt 2007 15:58