De opmars van de ondergisting

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
Regel 24: Regel 24:
 
'''Noord-Brabant'''
 
'''Noord-Brabant'''
  
Opmerkelijk is dat een bij uitstek bierbrouwende en bierdrinkende provincie als Noord-Brabant lang verstoken bleef van een groot met de ondergistende methode werkend bedrijf. Pas in de zomer van 1887 schakelde de Bredase bierbrouwerij De Drie Hoefijzers over op productie van [[Van ambacht naar industrie|''''Beijersch'''']] ([[Smaak en kwaliteit|'''Pilsener en Dortmunder''']]) bier. Het bedrijf was toen met 55 werknemers de grootste brouwerij van de provincie.[[Noten TIN19-1-H6#6-75|<sup>[75]</sup>]]
+
Opmerkelijk is dat een bij uitstek bierbrouwende en bierdrinkende provincie als Noord-Brabant lang verstoken bleef van een groot met de ondergistende methode werkend bedrijf. Pas in de zomer van 1887 schakelde de Bredase bierbrouwerij De Drie Hoefijzers over op productie van 'Beijersch' ([[Smaak en kwaliteit|'''Pilsener en Dortmunder''']]) bier. Het bedrijf was toen met 55 werknemers de grootste brouwerij van de provincie.[[Noten TIN19-1-H6#6-75|<sup>[75]</sup>]]
  
 
[[Afbeelding:Breda_DeDrieHoefijzers_tegelwand_1909.jpg|thumb|right|380px|left|Tegelwand met bierbrouwerij Breda]]
 
[[Afbeelding:Breda_DeDrieHoefijzers_tegelwand_1909.jpg|thumb|right|380px|left|Tegelwand met bierbrouwerij Breda]]

Huidige versie van 4 apr 2008 om 19:24