De productie van voedsel

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 6: Regel 6:
 
[[Kunstboter de andere kant van de botermarkt|'''Margarine''']], ontwikkeld in Frankrijk in 1869 ten bate van de voedselvoorziening voor het leger, werd in Nederland ontwikkeld en succesvol op de markt gebracht als [[begrippenlijst#Surrogaat|botersurrogaat]] voor arme lieden.[[Noten TIN20-3-H1#1-24|<sup>[24]</sup>]]  
 
[[Kunstboter de andere kant van de botermarkt|'''Margarine''']], ontwikkeld in Frankrijk in 1869 ten bate van de voedselvoorziening voor het leger, werd in Nederland ontwikkeld en succesvol op de markt gebracht als [[begrippenlijst#Surrogaat|botersurrogaat]] voor arme lieden.[[Noten TIN20-3-H1#1-24|<sup>[24]</sup>]]  
  
Nieuwe industrieën als de aardappelzetmeel- en [[Suikerraffinaderij en bietsuikerindustrie}'''bietsuikerfabrieken''']] hadden nooit een ambachtelijke of huishoudelijke [[begrippenlijst#Pendant|pendant]] gehad en leverden veelal [[Begrippenlijst#Halffabficaten|halffabrikaten]] aan gebruikers buiten het huishouden.  
+
Nieuwe industrieën als de aardappelzetmeel- en [[Suikerraffinaderij en bietsuikerindustrie|'''bietsuikerfabrieken''']] hadden nooit een ambachtelijke of huishoudelijke [[begrippenlijst#Pendant|pendant]] gehad en leverden veelal [[Begrippenlijst#Halffabficaten|halffabrikaten]] aan gebruikers buiten het huishouden.  
  
 
Rond 1890 ondergingen steeds meer grondstoffen bestemd voor consumptie een industriële bewerking. Industrialisering van "het organische" in de productiefase van de voedingsmiddelenketen kwam grofweg neer op mechanisering en chemicalisering.[[Noten TIN20-3-H1#1-25|<sup>[25]</sup>]]  
 
Rond 1890 ondergingen steeds meer grondstoffen bestemd voor consumptie een industriële bewerking. Industrialisering van "het organische" in de productiefase van de voedingsmiddelenketen kwam grofweg neer op mechanisering en chemicalisering.[[Noten TIN20-3-H1#1-25|<sup>[25]</sup>]]  

Versie op 7 apr 2008 10:51