Energie en het molenbedrijf

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 1: Regel 1:
Brood, hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding, werd in de eerste helft van de negentiende eeuw nog net zo bereid als eeuwen daarvoor, met de hand, met meel van plaatselijk graan dat in de dorps- of stadsmolen gemalen was, met ingrediënten en volgens recepten die van streek tot streek van generatie op generatie waren overgeleverd. [[Afbeelding:TIN19_blz70.jpg|thumb|300px|right|Rij korenmolens te Den Haag eind 18e eeuw]]
+
Brood, hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding, werd in de eerste helft van de negentiende eeuw nog net zo bereid als eeuwen daarvoor, met de hand, met meel van plaatselijk graan dat in de dorps- of stadsmolen gemalen was, met [[Ingredienten|ingrediënten]] en volgens recepten die van streek tot streek van generatie op generatie waren overgeleverd. [[Afbeelding:TIN19_blz70.jpg|thumb|300px|right|Rij korenmolens te Den Haag eind 18e eeuw]]
  
  

Versie op 29 mrt 2008 19:26