Fusion ofwel cuisine sauvage

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 1: Regel 1:
 
''In 1968 werkte ik in een restaurant waar alle groentes uit blik en de soepen uit een pakje kwamen. Maar overal zat wel vers gehakte peterselie op. [[begrippenlijst#Highlight|Highlights]] in die tijd waren Ardenner ham met meloen, garnalencocktail, slakken en kikkerbillen. Bij het hoofdgerecht kreeg je salade met paprika uit blik. En dat was heel [[begrippenlijst#Chique|chique]].
 
''In 1968 werkte ik in een restaurant waar alle groentes uit blik en de soepen uit een pakje kwamen. Maar overal zat wel vers gehakte peterselie op. [[begrippenlijst#Highlight|Highlights]] in die tijd waren Ardenner ham met meloen, garnalencocktail, slakken en kikkerbillen. Bij het hoofdgerecht kreeg je salade met paprika uit blik. En dat was heel [[begrippenlijst#Chique|chique]].
Veel dingen werden toen nog aan tafel gedaan, dat is nu bijna weg. Gerookte zalm en vlees werd aan tafel uitgesneden. In dat restaurant werkten twee keer  zoveel kelners als koks.  
+
''Veel dingen werden toen nog aan tafel gedaan, dat is nu bijna weg. Gerookte zalm en vlees werd aan tafel uitgesneden. In dat restaurant werkten twee keer  zoveel kelners als koks.  
 
In 1975 pachtte ik mijn eigen Franse restaurant. Acht tafels. Er heerste nog geen eetcultuur zoals we die nu kennen. Het eerste wat ik deed, was alle standaarddingen niet op de kaart zetten, zoals slakken en uiensoep. Ik wilde mijn eigen dingen doen en gelukkig werd dat meteen door de pers opgepakt. Op een gegeven moment moest je drie maanden van tevoren reserveren, anders kwam je er niet in.''
 
In 1975 pachtte ik mijn eigen Franse restaurant. Acht tafels. Er heerste nog geen eetcultuur zoals we die nu kennen. Het eerste wat ik deed, was alle standaarddingen niet op de kaart zetten, zoals slakken en uiensoep. Ik wilde mijn eigen dingen doen en gelukkig werd dat meteen door de pers opgepakt. Op een gegeven moment moest je drie maanden van tevoren reserveren, anders kwam je er niet in.''
  

Versie op 30 sep 2007 21:50