Noten TIN20-3-H4

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 13: Regel 13:
 
*<div id=4-9>[9] Deze constatering is in overeenstemming met de bekende wet van Engel, volgens welke een stijging van het inkomen gepaard gaat met een relatieve daling van de uitgaven aan voedsel. Wat mensen kunnen eten is nu eenmaal niet onbeperkt.</div>
 
*<div id=4-9>[9] Deze constatering is in overeenstemming met de bekende wet van Engel, volgens welke een stijging van het inkomen gepaard gaat met een relatieve daling van de uitgaven aan voedsel. Wat mensen kunnen eten is nu eenmaal niet onbeperkt.</div>
 
*<div id=4-10>[10] Uniformering van maaltijdpatronen heeft betrekking op de sterke vervaging van bestaande regionale verschillen inclusief die tussen stad en platteland, zie J. Jobse-van Putten, Eenvoudig maar voedzaam. Cultuurgeschiedenis van de dagelijkse maaltijd in Nederland (Nijmegen 1995) 499-520; ook klasseverschillen namen af, zie A.H. van Otterloo, Eten en eetlust in Nederland 1840-1990. Een historisch-sociologische studie (Amsterdam 1990) 218-230 en 263-271. Voor versplintering van de markt, zie P.A.M. Lakatos en R.M. van Kralingen, Naar 1990. Een kwestie van tijd en geld (Amsterdam en Brussel 1985).</div>
 
*<div id=4-10>[10] Uniformering van maaltijdpatronen heeft betrekking op de sterke vervaging van bestaande regionale verschillen inclusief die tussen stad en platteland, zie J. Jobse-van Putten, Eenvoudig maar voedzaam. Cultuurgeschiedenis van de dagelijkse maaltijd in Nederland (Nijmegen 1995) 499-520; ook klasseverschillen namen af, zie A.H. van Otterloo, Eten en eetlust in Nederland 1840-1990. Een historisch-sociologische studie (Amsterdam 1990) 218-230 en 263-271. Voor versplintering van de markt, zie P.A.M. Lakatos en R.M. van Kralingen, Naar 1990. Een kwestie van tijd en geld (Amsterdam en Brussel 1985).</div>
*<div id=4-11>[11] Diverse gegevens in de volgende paragraaf genoemd zijn ontleend aan H.A. Leniger, ‘De betekenis en de ontwikkeling in de levensmiddelenindustrie’ (diesrede Landbouwhogeschool, 9 maart 1968), Conserva 16 (1968) 228-232 en aan A.M. Ruolf, ‘Schaalvergroting </div>
+
*<div id=4-11>[11] Diverse gegevens in de volgende paragraaf genoemd zijn ontleend aan H.A. Leniger, ‘De betekenis en de ontwikkeling in de levensmiddelenindustrie’ (diesrede Landbouwhogeschool, 9 maart 1968), Conserva 16 (1968) 228-232 en aan A.M. Ruolf, 'Schaalvergroting in de levensmiddelenindustrie', Conserva 17 (1969) 273-276.</div>
 
*<div id=4-12>[12] C. Salzman, ‘Margriet’s advies aan de Nederlandse huisvrouw’, Volkskundig Bulletin 11 (1985) 1-27. </div>
 
*<div id=4-12>[12] C. Salzman, ‘Margriet’s advies aan de Nederlandse huisvrouw’, Volkskundig Bulletin 11 (1985) 1-27. </div>
 
*<div id=4-13>[13] A.P. den Hartog, ‘Eten buitenshuis. Ontwikkelingen van voedingsgewoonten buiten het huishouden’, Voeding 50 (1989) 282-286 en 311-315. </div>
 
*<div id=4-13>[13] A.P. den Hartog, ‘Eten buitenshuis. Ontwikkelingen van voedingsgewoonten buiten het huishouden’, Voeding 50 (1989) 282-286 en 311-315. </div>

Versie op 13 sep 2007 14:03