Noten TIN20-3-H8

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 26: Regel 26:
 
*<div id=8-22>[22] ARA, MvL-HIdV; 2.11.12/map 229. Schrijven van J.M. Bottemanne aan de minister van Koloniën, 15 december 1922.</div>
 
*<div id=8-22>[22] ARA, MvL-HIdV; 2.11.12/map 229. Schrijven van J.M. Bottemanne aan de minister van Koloniën, 15 december 1922.</div>
 
*<div id=8-23>[23] Net als trouwens vriesinstallaties aan boord van vissersschepen ontbraken. Zie ook: K.H. Tusenius 'Bevroren visch', in: Koeltechniek 8 (1937) 15-16.</div>
 
*<div id=8-23>[23] Net als trouwens vriesinstallaties aan boord van vissersschepen ontbraken. Zie ook: K.H. Tusenius 'Bevroren visch', in: Koeltechniek 8 (1937) 15-16.</div>
*<div id=8-24>[24] ARA; MvL-RIdV; 2.11.12 /137. Rapport uitgebracht door de commissie inzake het conser­veeren van visch, oktober 1937, 94 </div>
+
*<div id=8-24>[24] ARA; MvL-RIdV; 2.11.12 /137. Rapport uitgebracht door de commissie inzake het conser­veeren van visch, oktober 1937, 94.</div>
*<div id=8-25>[25] Pas in de na-oorlogse periode zou de Nederlandse vissersvloot van koelapparatuur worden voorzien. </div>
+
*<div id=8-25>[25] Pas in de na-oorlogse periode zou de Nederlandse vissersvloot van koelapparatuur worden voorzien.</div>
*<div id=8-26>[26] ARA; MvL-HIdV; 2.11.12/map 229. Schrijven van de Minister van Binnenlandse Zaken en Landbouw aan de Voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor de Staatsuitgaven, 19 februari 1924 </div>
+
*<div id=8-26>[26] ARA; MvL-HIdV; 2.11.12/map 229. Schrijven van de Minister van Binnenlandse Zaken en Landbouw aan de Voorzitter van de Tweede Kamercommissie voor de Staatsuitgaven, 19 februari 1924.</div>
*<div id=8-27>[27] Bij deze methode werd het te bevriezen zeer snel afgekoeld door aanraking met warmte onttrekkende platen aan beide zijden. Bij toepassing van de methode werd het levensmiddel tot -20 graden C. bevroren in tegenstelling tot de aloude methode van bevriezing</div>
+
*<div id=8-27>[27] Bij deze methode werd het te bevriezen zeer snel afgekoeld door aanraking met warmte onttrekkende platen aan beide zijden. Bij toepassing van de methode werd het levensmiddel tot -20 graden C. bevroren in tegenstelling tot de aloude methode van bevriezing pekel, waarbij het tot een temperatuur van -8 °C werd afgekoeld.</div>
*<div id=8-28>[28] A.G.U. Hindebrandt, 'De economische betekenis van Nederlandsche zeevisscherij', in: Economisch-Statische Berichten  26 (1941) 580-583 </div>
+
*<div id=8-28>[28] A.G.U. Hindebrandt, 'De economische betekenis van Nederlandsche zeevisscherij', in: Economisch-Statische Berichten  26 (1941) 580-583.</div>
*<div id=8-29>[29] Natuur en techniek, 1 (1931), 73</div>
+
*<div id=8-29>[29] Natuur en techniek, 1 (1931), 73.</div>
*<div id=8-30>[30] Iglo-archief, Utrecht; A.W.J.W. Braams, Het ontstaan van de diepvriesindustrie in Nederland, 1 </div>
+
*<div id=8-30>[30] Iglo-archief, Utrecht; A.W.J.W. Braams, Het ontstaan van de diepvriesindustrie in Nederland, 1.</div>
*<div id=8-31>[31] H.J. Onnes, ’De snelvriesindustrie in de Verenigde Staten’, in: Economisch-Statistische Berichten 26 (1941) 304 </div>
+
*<div id=8-31>[31] H.J. Onnes, ’De snelvriesindustrie in de Verenigde Staten’, in: Economisch-Statistische Berichten 26 (1941) 304.</div>
*<div id=8-32>[32] Iglo-archief; Braams, Het ontstaan van de diepvriesindustrie in Nederland, 1</div>
+
*<div id=8-32>[32] Iglo-archief; Braams, Het ontstaan van de diepvriesindustrie in Nederland, 1.</div>
*<div id=8-33>[33] Unilever Historisch Archief (verder UHA) - HA 82 161. Case History Vita, 1 </div>
+
*<div id=8-33>[33] Unilever Historisch Archief (verder UHA) - HA 82 161. Case History Vita, 1.</div>
*<div id=8-34>[34] Iglo-archief, Braams, Het ontstaan van de diepvriesindustrie in Nederland, 1; het uit Argentinië afkomstige vlees werd in pekel bevroren, dat de nieuwe producten op geheel andere wijze -met platenvriezers- ingevroren waren, deed aan deze associatie niets </div>
+
*<div id=8-34>[34] Iglo-archief, Braams, Het ontstaan van de diepvriesindustrie in Nederland, 1; het uit Argentinië afkomstige vlees werd in pekel bevroren, dat de nieuwe producten op geheel andere wijze -met platenvriezers- ingevroren waren, deed aan deze associatie niets af.</div>
*<div id=8-35>[35] T. van Hiele, '"Snelvriezen" van tuinbouwproducten', in: Voeding 1 (1940), 174</div>
+
*<div id=8-35>[35] T. van Hiele, '"Snelvriezen" van tuinbouwproducten', in: Voeding 1 (1940), 174.</div>
*<div id=8-36>[36] Zoals eerder beschreven nam in de jaren twintig de Stoomvaart Maatschappij Nederland volgens het procédé-Ottesen bevroren vis af en transporteerde deze naar Nederlandsch Indië.   </div>
+
*<div id=8-36>[36] Zoals eerder beschreven nam in de jaren twintig de Stoomvaart Maatschappij Nederland volgens het procédé-Ottesen bevroren vis af en transporteerde deze naar Nederlandsch Indië.</div>
*<div id=8-37>[37] UHA - HA 82 161. 'Case History Vita', 1959 </div>
+
*<div id=8-37>[37] UHA - HA 82 161. 'Case History Vita', 1959.</div>
*<div id=8-38>[38] Van Hiele, Snelvriezen, 174</div>
+
*<div id=8-38>[38] Van Hiele, Snelvriezen, 174.</div>
*<div id=8-39>[39] Van Hiele, Snelvriezen, 174</div>
+
*<div id=8-39>[39] Van Hiele, Snelvriezen, 174.</div>
*<div id=8-40>[40] ­ARA;MvL-Directie van de Tuinbouw (verder DvdT);2.11.04/214. ’De snelvriesindustrie in Nederland', 1947 </div>
+
*<div id=8-40>[40] ­ARA;MvL-Directie van de Tuinbouw (verder DvdT);2.11.04/214. ’De snelvriesindustrie in Nederland', 1947.</div>
 
*<div id=8-41>[41] H.J. Teuteberg, ’History of cooling and freezing techniques and their impact on nutrition in twentieth century Germany, in A.P. den Hartog (ed.) Food technology, science and marketing: european diet in the twentieth century  (East Lothian 1995) 60 en H.D.</div>
 
*<div id=8-41>[41] H.J. Teuteberg, ’History of cooling and freezing techniques and their impact on nutrition in twentieth century Germany, in A.P. den Hartog (ed.) Food technology, science and marketing: european diet in the twentieth century  (East Lothian 1995) 60 en H.D.</div>
 
*<div id=8-42>[42] H.J. Onnes, 'De snelvriesconservenindustrie in Duitschland’, Economisch-Statische Berichten jrg. (1941) 319-321</div>
 
*<div id=8-42>[42] H.J. Onnes, 'De snelvriesconservenindustrie in Duitschland’, Economisch-Statische Berichten jrg. (1941) 319-321</div>

Versie op 20 sep 2007 10:53