Onbehagen onder consumenten over de samenstelling van voedsel

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 11: Regel 11:
  
  
In de laatste jaren voor 2000 zijn onheilsboodschappen in de media aan de orde van de dag, variërend van gekkekoeienziekte (BSE), die het eten van vlees riskant maakt, tot verontreinigde frisdrank. Het gaat daarbij steeds om stoffen die in zeer kleine hoeveelheden in voedsel achtergebleven zijn, zoals bestrijdingsmiddelen en hormonen. Echter, ook producten en ingrediënten gemaakt met behulp van biotechnologie of dieronvriendelijke productiemethoden zijn voor bewuste consumenten onacceptabel. Zo stopte in mei 2000 Unilever met het gebruik van met behulp van biotechnologie geproduceerde ingrediënten in bijvoorbeeld soep, ijs, pizza’s en kroketten.[[Noten TIN20-3-H5#5-50|<sup>[50]</sup>]]   
+
In de laatste jaren voor 2000 zijn onheilsboodschappen in de media aan de orde van de dag, variërend van gekkekoeienziekte (BSE), die het eten van vlees riskant maakt, tot verontreinigde frisdrank. Het gaat daarbij steeds om stoffen die in zeer kleine hoeveelheden in voedsel achtergebleven zijn, zoals bestrijdingsmiddelen en hormonen. Echter, ook producten en ingrediënten gemaakt met behulp van [[Biotechnologie en functional foods|'''biotechnologie''']] of dieronvriendelijke productiemethoden zijn voor bewuste consumenten onacceptabel. Zo stopte in mei 2000 Unilever met het gebruik van met behulp van biotechnologie geproduceerde ingrediënten in bijvoorbeeld soep, ijs, pizza’s en kroketten.[[Noten TIN20-3-H5#5-50|<sup>[50]</sup>]]   
  
  

Versie op 28 sep 2007 10:56