Onbehagen onder consumenten over de samenstelling van voedsel
Van Techniek in Nederland
Regel 1: | Regel 1: | ||
− | Voedsel en zijn bestanddelen lijkt in de twintigste eeuw met regelmaat aanleiding te geven voor debat, onenigheid en strijd tussen een steeds groter aantal maatschappelijke belangengroepen. Waren het aanvankelijk wetenschappers en overheden die normen stelden en voorschreven wat ‘goed’ voedsel was en welke stoffen het voedsel al dan niet moest bevatten in verband met gezondheid, al spoedig kwamen deze regels via een decennialang uitdijend [[Prelude op de consumptiemaatschappij|'''middenveld''']] terecht bij het publiek. | + | Voedsel en zijn bestanddelen lijkt in de twintigste eeuw met regelmaat aanleiding te geven voor [[Crisis in de relatie producent-consument|'''debat, onenigheid en strijd''']] tussen een steeds groter aantal maatschappelijke belangengroepen. Waren het aanvankelijk wetenschappers en overheden die normen stelden en voorschreven wat ‘goed’ voedsel was en welke stoffen het voedsel al dan niet moest bevatten in verband met gezondheid, al spoedig kwamen deze regels via een decennialang uitdijend [[Prelude op de consumptiemaatschappij|'''middenveld''']] terecht bij het publiek. |