Ontwikkelingen in voedselproductie en -consumptie

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 1: Regel 1:
 
'''Overheid en maatschappelijke organisaties actief bij kwaliteitsproblemen'''
 
'''Overheid en maatschappelijke organisaties actief bij kwaliteitsproblemen'''
  
Rond 1890 vond de doorbraak van de modernisering en industrialisering van de voeding plaats. Het assortiment werd verruimd voor grotere delen van de bevolking. Met name de eerste schakels in de keten (voedings- en genotmiddelenindustrie) breidden zich sterk uit. De keten werd hierdoor aanzienlijk verlengd en dit leidde tot allerlei kwaliteitsproblemen.  
+
Rond 1890 vond de doorbraak van de [[Veranderingen in het voedselpatroon|'''modernisering en industrialisering van de voeding''']] plaats. Het assortiment werd verruimd voor grotere delen van de bevolking. Met name de eerste schakels in de keten (voedings- en genotmiddelenindustrie) breidden zich sterk uit. De keten werd hierdoor aanzienlijk verlengd en dit leidde tot allerlei kwaliteitsproblemen.  
  
 
Organisaties en andere vertegenwoordigers van overheid en wetenschap probeerden deze problemen op te lossen, waarbij de meningen binnen en tussen deze groepen nogal eens botsten. De pogingen tot regulering resulteerden uiteindelijk in de [[Warenwet en vleeskeuringswet|'''Warenwet''']] van 1919.  
 
Organisaties en andere vertegenwoordigers van overheid en wetenschap probeerden deze problemen op te lossen, waarbij de meningen binnen en tussen deze groepen nogal eens botsten. De pogingen tot regulering resulteerden uiteindelijk in de [[Warenwet en vleeskeuringswet|'''Warenwet''']] van 1919.  

Versie op 8 apr 2008 10:37