Voedingswaarde en kwaliteit van voedsel

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 4: Regel 4:
  
 
Het was rond 1900 mogelijk met chemische analyses richtlijnen op te stellen voor de beoordeling van de samenstelling en kwaliteit van een aantal voedingsmiddelen, maar niet van alle. In zijn Maandblad tegen de Vervalschingen (sinds 1885) ijverde dr. P.F. van Hamel Roos voor zulke regels.[[Noten TIN20-3-H2#2-80|<sup>[80]</sup>]]  
 
Het was rond 1900 mogelijk met chemische analyses richtlijnen op te stellen voor de beoordeling van de samenstelling en kwaliteit van een aantal voedingsmiddelen, maar niet van alle. In zijn Maandblad tegen de Vervalschingen (sinds 1885) ijverde dr. P.F. van Hamel Roos voor zulke regels.[[Noten TIN20-3-H2#2-80|<sup>[80]</sup>]]  
Uit talrijke in deze periode verschenen binnenlandse en buitenlandse (met name Duitse) tijdschriften en boeken bleek het belang van de opkomende chemie in de kennis over voedsel.
+
Uit talrijke in deze periode verschenen binnenlandse en buitenlandse (met name Duitse) tijdschriften en boeken bleek het belang van de opkomende chemie in de [[Wetenschappelijke methoden van voedselproductie|'''kennis over voedsel''']].
 
[[Noten TIN20-3-H2#2-81|<sup>[81]</sup>]]  
 
[[Noten TIN20-3-H2#2-81|<sup>[81]</sup>]]  
  

Versie op 9 apr 2008 10:44