Voedselvoorziening niet alleen het domein van producent en handel

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
Regel 24: Regel 24:
 
'''Het belang van voedingsleer'''
 
'''Het belang van voedingsleer'''
  
De functie van [[Gist, zetmelen en enzymen|'''elementaire voedingsstoffen''']] als eiwitten, vetten en [[begrippenlijst#Koolhydraten|koolhydraten]] was rond 1900 bekend en resulteerde in een voedingsleer.[[Noten TIN20-3-H1#1-33|<sup>[33]</sup>]]  
+
De functie van elementaire voedingsstoffen als eiwitten, vetten en [[begrippenlijst#Koolhydraten|koolhydraten]] was rond 1900 bekend en resulteerde in een voedingsleer.[[Noten TIN20-3-H1#1-33|<sup>[33]</sup>]]  
  
 
Deze kennis was essentieel voor een antwoord op de vraag hoe voeding de gezondheid en werkkracht van de inwoners van de opkomende westerse natie-staten kon beïnvloeden en was daarmee van direct belang voor overheden.[[Noten TIN20-3-H1#1-34|<sup>[34]</sup>]]   
 
Deze kennis was essentieel voor een antwoord op de vraag hoe voeding de gezondheid en werkkracht van de inwoners van de opkomende westerse natie-staten kon beïnvloeden en was daarmee van direct belang voor overheden.[[Noten TIN20-3-H1#1-34|<sup>[34]</sup>]]   

Versie op 8 apr 2008 10:10