Bestand:05 G357 V 5 1.JPG

Van Techniek in Nederland

Ga naar: navigatie, zoek
 
 
Regel 1: Regel 1:
 
+
De toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen aan levensmiddelen is al oud. Aan het begin van de twintigste eeuw ging het daarbij vooral om ingrediënten bereid uit natuurlijke grondstoffen, zoals caroteen om de boter en margarine geler te kleuren. Rond 1950 vervaardigde een aantal bedrijven in Nederland op industriële schaal zowel natuurlijke als synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Het 'componeren' van een specifieke geur was een vak apart en gebeurde aan het zogenoemde odeur-orgel.

Huidige versie van 1 aug 2007 om 11:43

Bestandsgeschiedenis

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie29 jun 2007 13:31Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 jun 2007 om 13:31500×375 (168 kB)NCAD (Overleg | bijdragen)
29 jun 2007 13:31Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 jun 2007 om 13:311.000×750 (168 kB)NCAD (Overleg | bijdragen)
29 jun 2007 11:58Miniatuurafbeelding voor de versie van 29 jun 2007 om 11:581.000×750 (168 kB)NCAD (Overleg | bijdragen)